Київ. 30 липня. УНІАН. АК «Київреконструкція» оскаржить протиправні дії правоохоронних органів, які проводили у вівторок, 29 липня, виїмку документів у компанії.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявила представник АК «Київреконструкція» адвокат Оксана ВИСНЕВСЬКА сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Відео дня

Вона розповіла, що вчора представники слідчих органів Голосіївського районного відділення міліції, за підтримки спецпідрозділу «Беркут», а також ряду інших не встановлених осіб, за відсутності офіційних представників компанії провели виїмку документів у рамках кримінальної справи про законність приватизації будівлі по вул. Круглоуніверситетській, 16/7.

При цьому, як зазначила адвокат, під час виїмки документів було порушено низку положень Кримінально-процесуального кодексу.

Зокрема, уточнила О.ВИСНЕВСЬКА, проникнення представників правоохоронних органів до офісу «Київреконструкції» здійснювалося за відсутності офіційних представників компанії, а під час виїмки вилучалися оригінали документів без надання можливості зняття копій. При цьому, підкреслила адвокат, виїмка документів проводилася також у приміщеннях, які передані «Київреконструкцією» в оренду іншим юридичним особам. У зв`язку з цим О.ВИСНЕВСЬКА зазначила, що тільки 5% вилученої документації може мати відношення до законності приватизації будівлі по вул. Круглоуніверситетській, 16/7.

Крім того, адвокат повідомила, що офіційному представнику компанії було необгрунтовано відмовлено в можливості підпису й внесення зауважень до протоколу виїмки документів.

«Ми подаватимемо скаргу на дії співробітників органів МВС. Зокрема, ми оспорюватимемо їхні дії під час обшуку, оскільки ми вважаємо, що ці дії були такими, що повністю суперечать законодавству України», - сказала О.ВИСНЕВСЬКА.

Директор будівельної компанії «Київрембуд», яка спільно з «Київреконструкцією» реалізує ряд будівельних проектів, Віталій КУЧЕРЕНКО не виключив, що виходячи з розповідей представників правоохоронних органів, які брали участь у виїмці документації, дані дії можуть бути пов`язані з конфліктом навколо майданчика по вул. Солом’янській 17а, на якій компанія на замовлення «Київреконструкції» зводить житловий будинок.

У свою чергу О.ВИСНЕВСЬКА додала, що між Міністерством внутрішніх справ України і АК «Київреконструкція» в даний час триває господарський спір, предметом якої є будівля по вул. Круглоуніверситетській, 16/7.