Providence Equity Partners збільшує інвестиції в об`єднану компанію до понад $300 мільйонів, що є найбільшою операцією фонду прямих інвестицій в Україні.

Київ, Україна, 29 липня 2008 р. – Компанія SigmaBleyzer оголосила про об’єднання компанії «Воля» (Aquorn Limited) та регіональних кабельних операторів, що належать фондам прямих інвестицій під управлінням SigmaBleyzer (Oisiw Limited), та створення потужного та найбільшого провайдера телекомунікаційних послуг в Україні, який здійснюватиме свою діяльність в понад 15 найбільших міст України. Утворена в результаті злиття об’єднана компанія, яка носитиме назву Volia Limited, зможе надавати сучасні послуги доступу до телевізійних програм та високошвидкісного доступу до Інтернетубільше ніж 2,5 мільйонам домогосподарств України. Окремою угодою Providence Equity Partners, один з найвідоміших у світі фондів прямих інвестицій у сфері медіа та телекомунікацій, здійснить додаткову інвестицію в компанію в компанію «Воля»; таким чином, загальна сума інвестицій в об`єднану компанію перевищить US$300 мільйонів. Угоду було ухвалено Антимонопольним комітетом України. «Ми дуже раді розширенню співробітництва з компанією Providence, провідним фондом прямих інвестицій та одним з найбільших і найдосвідченіших власників медійних та телекомунікаційних компаній у світі», - зазначив Майкл Блейзер, президент та CEO SigmaBleyzer. «Злиття наших кабельних бізнесів є стратегічно виправданим кроком, який дозволить нам надавати нашим абонентам найкращі в своєму класі послуги з єдиної операційної платформи. Ми вважаємо, що збільшення інвестицій в український кабельний бізнес з боку Providence є ознакою довіри до української економіки».

«Об’єднання компанії «Воля» з регіональними кабельними мережами SigmaBleyzer дозволить створити компанію з унікальними можливостями, здатну задовольнити попит, що швидко зростає в Україні, на передові технології доступу до телевізійних програм та високошвидкісного доступу до Інтернет», - заявив Джонатан М. Нельсон, головний виконавчий директор Providence. «Ми раді розширенню співробітництва з «Волею» і можливості продовжити спільну діяльність з паном Блейзером і паном Бойко та їхніми командами для подальшого розвитку та збільшення цінності компанії в майбутньому».

Відео дня

Сергій Бойко, президент компанії «Воля», який очолюватиме об’єднану компанію, заявив: «Я бачу величезний потенціал в об’єднанні діяльності. Зараз ми маємо необхідну платформу, знання і досвід для створення провідного кабельного бренду і забезпечення всіх абонентів у регіональних містах таким самим рівнем та якістю послуг, якими користуються наші абоненти у Києві».

Компанія Goldman Sachs International виступила в ролі фінансового радника Oisiw Limited.

Про компанію Providence Equity Partners Inc.

Компанія Providence Equity Partners є одним з найбільших у світі фондів прямих інвестицій, який спеціалізується  на компаніях в сферах медіа, розваг, телекомунікацій та інформації в усьому світі. Providence керує прямими інвестиціями на загальну суму близько 22 мільярду доларів США, і з моменту заснування компанії у 1989 році здійснила інвестиції в понад 100 компаній, що знаходяться у більш ніж 20 країнах світу. Серед активів компанії такі значні інвестиції, як Bresnan Broadband Holdings, Casema, Com Hem, Digiturk, Education Management Corporation, eircom, Freedom Communications, Hulu, Idea Cellular,Kabel Deutschland, Metro-Goldwyn-Mayer, NexTag, Ono, Open Solutions, PanAmSat, ProSiebenSat.1, Recoletos, TDC, Univision, VoiceStream Wireless, Warner Music Group, Western Wireless та Yankees Entertainment and Sports Network. Штаб-квартира Providence розташована у Providence, штат Род-Айленд (США). Офіси компанії знаходяться у Нью-Йорку, Лос-Анджелесі, Лондоні, Гонконгу та Нью Делі.

Про компанію «Воля»

«Воля» - провідний провайдер телекомунікаційних послуг: кабельного телебачення та високошвидкісного  доступу до Інтернету в Україні. Після об‘єднання новоутворена компанія Volia Limited обслуговуватиме понад 2,5 мільйони домогосподарств та 1,8 мільйони активних користувачів. «Воля» надає послуги доступу до пакетів телевізійних програм (як за надсучасною цифровою, так і за аналоговою технологіями), високошвидкісного доступу до Інтернету, голосовий зв’язок (VoIP) та послуги найбільшого в Україні дата-центру. Наразі ведуться роботи по впровадженню нових послуг – «відео на замовлення» (VoD) та платні перегляди (PPV), - які буде запропоновано абонентам найближчим часом. Volia Limited була створена в результаті злиття низки операторів, придбаних компанією SigmaBleyzer протягом останніх декількох років. З моменту придбання цих компаній «Воля» займається об’єднанням та покращенням роботи первинних кабельних операторів.

Про компанію SigmaBleyzer

Компанія SigmaBleyzer працює у Східній Європі вже понад десять років і є одним з найбільших та найдосвідченіших інвесторів приватного капіталу в цьому регіоні. Завдяки добре розвиненій місцевій інфраструктурі, системі управління, побудованій за західним зразком, та розумінню місцевого ринку, SigmaBleyzer створила одну з найкращих інвестиційних компаній у регіоні. SigmaBleyzer керує фондами та спеціальними інвестиційними компаніями на загальну суму близько одного мільярда доларів США, та з 1994 року здійснила інвестиції в більш ніж 80 компаній в Україні. Керуючи групою фондів прямих інвестицій, які в цей час працюють в Україні, Румунії, Болгарії та Казахстані, SigmaBleyzer використовує комбіновану інвестиційну модель, розроблену спеціально для країн з економікою, що розвивається. Ця модель базується на одночасному створенні цінності на мікро- (рівні підприємств) та макрорівні. Завдяки унікальному підходу та активній присутності в регіоні, де більшість клієнтів компанії не в змозі здійснити інвестиції самостійно, SigmaBleyzer пропонує інвесторам широкий спектр привабливих інвестицій. Маючи офіси у Києві, Харкові, Софії, Бухаресті, Астані та у Хьюстоні (штат Техас, США), SigmaBleyzer має інфраструктуру, необхідну для успішного управління портфельними компаніями, щоб надати їм змогу повністю розкрити свій потенціал, одночасно збільшуючи цінність цих компаній для інвесторів, акціонерів, працівників, клієнтів та інших.

За додатковою інформацією звертайтеся:

SigmaBleyzer  Марк Рудкін

+1-713-621-3111 msrudkin@sigmableyzer.com

Воля Кабель  Аліна Сигда

+38-044-207-7092 asigda@volia.com

Providence Equity Partners Ендрю Коул

 +1-415-618-8750 acole@sardverb.com