Київ. 28 липня. УНІАН. До 2012 р. загальна сума заборгованості перед компаніями, передана колекторам, сягне 2 млрд. 200 млн. грн. Такі дані оприлюднив генеральний директор Європейського агентства з повернення боргів Олександр ІЛЬЧУК сьогодні під час прес-конференції в УНІАН.

За словами О.ІЛЬЧУКА, сьогодні колекторні компанії працюють з проблемною заборгованістю на загальну суму 1-1,2 млрд. грн.

За даними Європейського агентства з повернення боргів, сьогодні 80% проблемної заборгованості, з якою працюють колекторні компанії, становлять кредити фізичних осіб. Серед інших заборгованостей, з якими працюю колектори: портфель страхових компаній (6%), телекомунікаційних компаній (1%), інших (13%).

Відео дня

За прогнозами агентства, до 2012 р. показники зміняться таким чином: проблемні портфелі банків становитимуть 68%, портфелі страхових компаній – 6%, телекомунікаційних компаній – 1% і портфелі інших компаній - 13%.

Довідка УНІАН. Колектор - установа, організація, яка здійснює збір певного виду товарів (у цьому випадку боргів) і їх розподіл за адресатами призначення.