Київ. 23 липня. УНІАН. Співробітники харківського медіа-центру «ІНФОРМ-БЮРО» звернулися до Президента України Віктора ЮЩЕНКА і прем`єр-міністра України Юлії ТИМОШЕНКО з проханням узяти під особистий контроль розслідування факту перешкоджання журналістській діяльності.

Про це сьогодні під час прес-конференції в УНІАН повідомила директор «ІНФОРМ-БЮРО» Алла ПЛІС.

За її словами, 17 липня цього року біля готелю «Харків» було вчинено напад на знімальну групу медіа-центру. А.ПЛІС зазначила, що цього дня проходили зйомки програми «Будівництва поза законами», яка полягає в розкритті фактів незаконного будівництва. А.ПЛІС підкреслила, що знімальна група разом із представниками державної архітектурної будівельної інспекції знімала «звичайний рейд» даної структури на території готелю «Харків». За її словами, на території готелю, яка є пам`яткою архітектури, проводиться будівництво. А.ПЛІС підкреслила, що співробітники інспекції повинні були передати будівельникам акт, згідно з яким будівельні роботи ведуться з порушеннями. Директор медіа-центру стверджує, що на прохання охорони будівельного об`єкту, знімальна група надала свої документи, після чого, за настійним проханням охорони, вимушена була залишити місце будівництва. «Після цього до нас підійшов чоловік, досить відомий у Харкові бізнесмен, почесний консул Австрії і співзасновник готелю «Харків» Олександр ДОВТЯН. Він спостерігав декілька хвилин за тим, як відбувається зйомка. Коли він побачив, що оператор направив на нього камеру, то підійшов до оператора і вдарив по камері», - розповіла А.ПЛІС.

Відео дня

У свою чергу, оператор "ІНФОРМ-БЮРО" Володимир УСПЕНСЬКИЙ зазначив, що зйомка програми велася двома камерами. За його словами, після того, як А.ДОВТЯН ударив по камері, зав`язалася колотнеча між знімальною групою і охороною А.ДОВТЯНА. Внаслідок цього, камера одного з операторів була повністю розбита, а весь відеоматеріал був вилучений. Водночас, за словами В.УСПЕНСЬКОГО, даний інцидент був записаний на флеш-карти камер, про які охорона не знала і не могла відібрати. “Не знаючи, що відеопідтвердження є, пан ДОВТЯН усім почав говорити, що журналісти напали на нього», - сказав оператор. Як доказ під час прес-конференції був продемонстрований відеозапис інциденту, що відбувся.

А.ПЛІС також зазначила, що знімальна група звернулася до прокуратури Харківської області з проханням порушити кримінальну справу за фактом перешкоджання законній діяльності журналістів, і сподівається, що справа буде доведена до суду. «Наша медіа-група звернулася з листом до Президента України і прем`єр-міністра України, щоб вони підтримали нас і взяли під особистий контроль цю справу», - сказала вона. А.ПЛІС також зазначила, що аналогічний лист був направлений і в посольство Австрії з проханням дати оцінку діям їх почесного консула А.ДОВТЯНА.