Київ. 21 липня. УНІАН. Депутати від фракції Парії регіонів звернулися до Генеральної прокуратури України з вимогою провести перевірку фактів зловживань в Мінекономіки щодо держзакупівель.

Про це сьогодні під час прес-конференції в УНІАН заявила народний депутат від Партії регіонів Інна БОГОСЛОВСЬКА.

Відео дня

“Ми сьогодні звертаємося до Генеральної прокуратури з вимогою терміново призначити перевірку фактів зловживань в Міністерстві економіки і в державних монополіях щодо державних закупівель”, - сказала вона.

І.БОГОСЛОВСЬКА зазначила, що БЮТ та уряд під керівництвом Юлії ТИМОШЕНКО продовжують розгортати корупційні схеми в сфері державних закупівель. Вона наголосила, що після зупинення дії старого закону щодо державних закупівель необхідно було ухвалити новий закон, однак цей процес у ВР був заблокований. І.БОГОСЛОВСЬКА зазначила, що у зв’язку з цим саме Кабінет міністрів є єдиним органом, який контролює сферу державних закупівель. При цьому, за словами народного депутата, всі ключові особи колишньої Тендерної палати наразі займають посади у структурах уряду, які тим чи іншим чином задіяні у тендерних схемах. Зокрема, наголосила І.БОГОСЛОВСЬКА, колишній голова Тендерної палати Володимир ЛАБА очолює управління держзакупівель Контрольно-ревізійного управління, а народний депутат від БЮТ Антон ЯЦЕНКО є членом консультативно-методологічної ради з питань держзакупівель при Мінекономіки. “Ця рада фактично є частковим відтворенням Тендерної палати, оскільки отримала аналогічні функції”, - сказала народний депутат. При цьому І.БОГОСЛОВСЬКА додала, що зараз є всі підстави стверджувати, що в уряді створено нову схему, що забезпечує корупційний прибуток від абсолютного контролю над сферою державних закупівель.

Як повідомляв УНІАН, 20 травня 2008 року Верховна Рада ухвалила у першому читанні проект закону про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти.

Законопроектом визначається, що уповноваженим органом з питань держзакупівлі є Міністерство економіки. При цьому не передбачається існування Тендерної палати.