Київ. 14 липня УНІАН. Український ювелірний дім «Лобортас і Карпова» планує стати постійним учасником виставок ювелірного мистецтва в США.

Про це повідомили президенти компанії Ігор ЛОБОРТАС і Ірина КАРПОВА сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

За словами І.ЛОБОРТАСА, 19 червня компанія з успіхом провела презентацію виставки творів мистецтва «Гравітація кохання» в єгипетському залі метрополітен-музею в Нью-Йорку, де досі жодна з українських компаній не проводила виставки.

Відео дня

За словами керівників компанії, колекція «Гравітація кохання» була із захопленням сприйнята американською елітою як принципово новий стиль у ювелірному мистецтві скульптури та класичних ювелірних емалей по золоту.

«Наша компанія майже відразу одержала контракт, і половина колекції залишилася в Нью-Йорку», - сказав І.ЛОБОРТАС.

При цьому він зазначив, що ювелірне мистецтво перебуває в жалюгідному стані, а Україна - одна з небагатьох країн, де є свій стиль і своя школа.

За словами керівників компанії, частина колекції була привезена до Києва, а також її головна складова - скульптура із срібла під назвою «Гравітація кохання», в якій 1 640 діамантів. Американські галеристи оцінили скульптуру в чверть мільйона доларів.

Як повідомила І.КАРПОВА, незабаром компанія «Лобортас і Карпова» планує взяти участь у ще одній, цього разу професійній, ювелірній виставці й стати постійним представником нового українського мистецтва в США.