Київ. 8 липня. УНІАН. Громадські організації агропромислового комплексу звернулися до народних депутатів з проханням підтримати зміни до Державного бюджету на 2008 рік.

Як повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН голова Ради директорів асоціації «Союз птахівників України» Олександр БАКУМЕНКО, громадські організації звернулися із спільним листом до всіх народних депутатів.

У листі сказано, що представники громадських організацій підтримують зміни до бюджету-2008, оскільки аграрний сектор дуже потребує коштів, що їх планується додатково виділити в бюджеті.

Відео дня

Наголошується, що зміну фінансування Аграрного фонду дадуть йому змогу провести державні закупівлі для формування продовольчого резерву.

Крім того, передбачене збільшення на 200 млн. грн. витрат загального фонду Держбюджету на здешевлення вартості кредитів, які залучаються в першу чергу для тваринницьких підприємств, позитивно позначиться на їх розвитку, і сприятиме збільшенню виробництва м`яса.

Як сказано в листі, зволікання з ухваленням змін до бюджету призведе до обвалу цін на зерно, буде загрозою продовольчій безпеці України і поставить під загрозу якісне проведення комплексу осінньо-польових робіт і посівної кампанії під урожай 2009 року.

Як повідомляв УНІАН, Бюджетний комітет Верховної Ради завтра планує розглянути законопроект про зміни до Державного бюджету 2008 року, поданого урядом до парламенту.

Як заявив сьогодні заступник міністра економіки України Валерій П’ЯТНИЦЬКИЙ, проект змін до Держбюджету на 2008 рік, внесений до ВР, щодо розміру фінансування аграрного сектору загалом відповідає вимогам Світової організації торгівлі.