Київ. 8 липня. УНІАН. Виробник лічильників газу ТОВ «САМГАЗ-Рівне» (місто Рівне) планує в 2008 році зберегти виробництво на рівні 2007 року, випустивши 120 тис. штук.

Про це повідомив генеральний директор ТОВ «САМГАЗ-Рівне» Андрій МАРКОВ сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

За його словами, підприємство швидко реагує на потреби ринку, тому пропонує покупцям широкий спектр продукції. На сьогодні «САМГАЗ-Рівне» виробляє більш як 20 типів лічильників газу. Лічильники газу «САМГАЗ» мають гарантійний термін обслуговування 15 років, термін служби - не менш як 20 років.

Відео дня

Разом з тим А.МАРКОВ додав, що нещодавно підприємство почало випуск лічильників газу з електронною системою обліку передоплати за газ, яка автоматично перекриває подачу газу в разі несплати за енергоносій.

А.МАРКОВ відзначив, що в 2005, 2006, 2007 роках НАК «Нафтогаз України» проводила Всеукраїнський технічний конкурс, де було представлено всі прилади обліку газу, які використовуються в газовій галузі України, і три роки підряд лічильники «САМГАЗ» визнавалися кращими.

Також гендиректор підприємства відзначив, з 800 тисяч лічильників моделі 2001 LA (саме ця модель випускається сьогодні) надійшло в ремонт близько 2000 лічильників. З них за гарантією - 300 штук, інсталяційний дефект - 750 штук, експлуатаційний дефект - 735 штук, втручання - 215 штук. З чого, за його словами, випливає, що лічильники з виробничим дефектом становлять лише 0,4% загальної кількості.

А.МАРКОВ також повідомив, що в травні підприємство виготовило мільйонний побутовий лічильник газу, який під час прес-конференції було вручено представникові Держспоживстандарту.

Довідка УНІАН. ТОВ «САМГАЗ-Рівне» (м.Рівне) створено в 1995 році. Підприємство виробляє побутові лічильники газу, лічильники газу для комунальних і промислових споживачів, регулятори тиску газу, комплекти монтажні вузла обліку газу, устаткування для ремонту і перевірки лічильників газу тощо.

За цей період на підприємстві випущено 1 мільйон лічильників газу мембранного типу. Всі вони інстальовані і успішно експлуатуються, проходячи планові метрологічні перевірки.

Система контролю якості на підприємстві сертифікована за ISO 9001-2001.