Київ. 26 червня. УНІАН. Більшість країни Євросоюзу зацікавлені у висококваліфікованих трудових ресурсах з України.

Про це повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН директор Державного центру зайнятості – керівник виконавчої дирекції Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття Володимир ГАЛИЦЬКИЙ.

Відео дня

“За експертними оцінками, сьогодні на заробітках за кордоном перебувають від 2,5 до 3,5 млн. українців”, - повідомив В.ГАЛИЦЬКИЙ.

Говорячи про ринок праці в країнах ЄС, він зазначив, що на сучасному етапі Європа потерпає від нестачі висококваліфікованих кадрів, які б виконували ту роботу, що не подобається європейцям. “В таких країнах як Франція чи Німеччина свого часу були зроблені стратегічні помилки стосовно трудової імміграційної політики. Європа переповнена вихідцями з африканський і азійських країн, що створює там великі проблеми. Вважаючи на це, саме українці є найбільш привабливою нацією для заповнення європейського ринку праці. І це не може не турбувати державу сьогодні”, - зазначив В.ГАЛИЦЬКИЙ.

Визначаючи шляхи запобігання відтоку активного працездатного населення України за кордон, директор Державного центру зайнятості наголосив на необхідності підвищення заробітної плати і створення належних умов праці за високими міжнародним стандартами в Україні.