Київ. 25 червня. УНІАН. «Укравтодор» освоїв майже половину коштів, запланованих цього року на підготовку автодоріг до проведення Чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив заступник голови «Укравтодору» Микола БЕРЕЗОВСЬКИЙ.

«За Держпрограмою (з будівництва й реконструкції автодоріг до Євро-2012 – УНІАН) на цей рік заплановано 1,8 млрд. грн. Вже майже половину коштів ми освоїли – це те, що стосується об`єктів Євро», - сказав він, додавши, що ці кошти вкладено в основні маршрути – Київ-Чоп, Київ-Ковель, Кіпті-Бачевськ, а також у підходи до кордону.

Відео дня

М.БЕРЕЗОВСЬКИЙ підкреслив, що, згідно із затвердженою Держпрограмою підготовки до проведення Євро-2012, на реконструкцію, облаштування й капремонти доріг необхідно направити 37,5 млрд. грн., із них 9 млрд. грн. – із держбюджету. Водночас, «Укравтодор» оцінює потребу у фінансуванні в розмірі 88 млрд. грн.

«88 млрд. грн. - потреба. Це означає, що всі магістральні дороги ми повинні привести до 1-ої категорії - між містами, де проводитиметься Євро-2012. На жаль, держава такої можливості не має», - сказав М.БЕРЕЗОВСЬКИЙ.

У свою чергу, голова «Укравтодору» Петро КРАВЧУК зазначив, що точну суму коштів, необхідних для доведення автодоріг України до якісного рівня, назвати складно.

«Якщо взяти за розрахунками 2006 року, то ця цифра була близько 90 млрд. грн. У зв`язку з подорожчанням матеріалів, робіт, енергоносіїв зрозуміло, що ця цифра до кінця може бути подвоєна, потроєна, а можливо й у 10 разів бути більшою», - сказав він.