Київ. 19 червня. УНІАН. Мер міста Миколаєва Володимир ЧАЙКА звернувся з позовом до Печерського районного суду м.Києва , у якому просить визнати неправомірними звинувачення народного депутата Романа ЗАБЗАЛЮКА на його адресу.

Про це він повідомив на прес-конференції в УНІАН.

В.ЧАЙКА розповів, що нещодавно один з депутатів Верховної Ради з парламентської трибуни озвучив і запропонував підтримати проект постанови про утворення Тимчасової слідчої комісії ВР для розслідування фактів порушення законів мером Миколаєва В.ЧАЙКОЮ, іншими посадовими особами міськради, а також для розслідування фактів неефективного управління ними підприємствами комунальної власності і бюджетом міста.

Відео дня

“Я як міський голова з цим погодитись не можу”, – заявив В.ЧАЙКА. Він спростовує усі звинувачення на свою адресу і вважає, що подібною ініціативою народний депутат поставив під сумнів його ділову репутацію, а також своїми діями дискредитує прем’єр-міністра, “яку ми поважаємо і цінуємо”.

В.Чайка заявив, що у зв’язку з цим звернувся з позовом до Печерського райсуду Києва, “щоб нас розсудив суд”. Він додав, що звинувачення на його адресу – це спроба політичного тиску на міську громаду Миколаєва.

Як повідомляв УНІАН, 14 травня народний депутат з фракції БЮТ Р.ЗАБЗАЛЮК зареєстрував у ВР проект постанови про утворення ТСК ВР для розслідування фактів порушення законів мером Миколаєва В.ЧАЙКОЮ. 5 червня депутати ВР розглянули цей проект і прийняли його за основу.