Президенту України

В.А. Ющенку

Прем’єр-міністрові України

Відео дня

Ю.В. Тимошенко

Міністрові внутрішніх справ України

Ю.В. Луценку

Генеральному прокурору України

О.І. Медведьку

В.о Голови служби безпеки України

В.О. Наливайченку

 

ВІДКРИТИЙ ЛИСТ

Трудовий колектив ТОВ “Фрунзе-Будіндустрія” звертається до вас з проханням надати захист від злочинних рейдерських дій, вчинених проти нашого підприємства співробітниками прокуратури та управлінь МВС та СБУ в Сумській області та місті Суми.

06.06.2008 р. працівниками ОБЕП м. Суми та СБУ в Сумській області був проведений “обшук” приміщення, яким володіє ТОВ “Фрунзе-Будіндустрія”, за адресою м. Суми, вул. Горького, 58.

Внаслідок проведення так званого “обшуку” з вказаними нижче порушеннями вимог Карно-процесуального кодексу України та вилучення під час цього “обшуку” всіх документів та печаток ТОВ “Фрунзе-Будіндустрія”, господарська діяльність підприємства паралізована і її подальше здійснення є неможливим. Понад 800 співробітників підприємства опинилися перед загрозою невиплати заробітної плати. Також під загрозу поставлено виконання угод з капітального будівництва, серед яких, зокрема, контракт на будівництво філіалу Банківської Академії НБУ в місті Севастополь на суму 150 млн. грн.

Зазначені нижче дії сумських правоохоронців є або чиновницьким рекетом, або виконанням приватного замовлення від тих осіб, котрі заздрять нашому підприємству і хочуть заробити на результатах нашої праці.

Обшук ТОВ “Фрунзе-Будіндустрія” за адресою м. Суми, вул. Горького, 58 здійснювався не за постановою суду, а на підставі постанови слідчого прокуратури Сумської області Ковтуна В.М. При цьому в протоколі обшуку не були вказані причини, що обумовили проведення обшуку без постанови суду.

Обшук здійснювався з 11:30 06.06.2008 р. до 02:30 07.06.2008 р., при цьому один з понятих покинув місце проведення обшуку приблизно 15:00 06.06.2008 р., а інший понятий був залучений до проведення обшуку лише о 21:00 06.06.2008 р., при цьому з явними ознаками алкогольного сп’яніння. На вимогу представників нашого підприємства провести медичне засвідчення понятого слідчий відповів відмовою.

Особливо цинічним є той факт, що правоохоронці вдерлися на наше підприємство наприкінці тижня і в День журналіста – це класичний рейдерський вчинок. При цьому журналістів та співробітників прес-служби підприємства,  котрі намагалися спостерігати за так званим обшуком, було силоміць виштовхнуто за територію підприємства. Їм також погрожували застосувати фізичну силу в разі застосування технічних засобів зйомки.

Під час обшуку вилучалися предмети та документи, які не були вказані в постанові про проведення обшуку від 05.06.2008 р., а саме вилучені: головна печатка та печатка “Для документів” ТОВ “Фрунзе-Будіндустрія”, а також всі без вийнятку бухгалтерські документи. Зауваження присутніх при обшуку представників нашого підприємства про те, що вилучаються предмети, котрі не вказані в постанові про проведення обшуку від 05.06.2008 р., та вилучення яких взагалі унеможливлює подальшу господарську ТОВ “Фрунзе-Будіндустрія”, ігнорувались. А на запитання, як далі вести господарську діяльність, була дана лаконічна відповідь: “У вас є лопати і каски, йдіть будувати”.

Не зважаючи на вимогу присутніх при обшуку про порушення під час проведення обшуку ігнорувалися. А у відношенні осіб, які пропонували працівникам міліції проводити обшук відповідно до приписів Карно-процесуального Кодексу України, були вчинені провокаційні дії у вигляді застосування до цих осіб фізичної сили для подолання неіснуючого опору працівникам міліції.

Після відправлення одного з представників ТОВ “Фрунзе-Будіндустрія” для фіксування фізичних пошкоджень, завданих працівниками СБУ, які брали участь при проведенні обшуку, представники правоохоронних органів повідомили, що ними будуть складені рапорти про вчинення опору працівникам правоохоронним органам під час обшуку. Також до протоколу було занесено факт вчинення сфальсифікованого опору до протоколу обшуку, що взагалі викликало обурення присутніх працівників та представників ТОВ “Фрунзе-Будіндустрія”, а також присутнього при цьому юриста нашого підприємства.

Просимо вас забезпечити правопорядок у діях правоохоронців Сумської області та міста Суми і запобігти їхній подальшій участі у рейдерських заходах проти нашого підприємства та інших підприємств. Нам соромно за наших земляків, котрі здатні на протиправні дії заради особистої наживи.