Київ. 12 червня. УНІАН. В партії “Велика Україна” вважають помилкою створення в Україні контрактної армії в умовах реальної економічної відсталості держави.

Про це заявив сьогодні лідер “Великої України” Ігор ГЕККО на прес-конференції в УНІАН.

За його словами, така позиція очолюваної ним партії грунтується на тому, що діяльність Міністерства оборони України щодо набору військовослужбовців за контрактом є неефективною, насамперед через недофінансування цього процесу.

Відео дня

“Нашу правоту підтверджує той факт, що весінній етап призову на військову службу за контрактом повністю провалився – українська армія не отримала й тисячі контрактників”, – заявив І.ГЕККО.

Натомість він вважає, що оптимальною формою військової служби у Збройних Силах України буде змішана система: коли офіцерські та технічні посади обіймають професійні військові, а солдатами і молодшими командирами є строковики.

І.ГЕККО також вважає, що політика керівництва держави у галузі національної безпеки і оборони є неефективною і такою, що не забезпечує незалежність і територіальну цілісність України. Зокрема, він назвав неприпустимим той факт, що керівні посади у Міноборони, Міністерстві внутрішніх справ, Раді національної безпеки та оборони обіймають цивільні особи, які не мають відповідного досвіду і кваліфікації.

“Партія “Велика Україна” вимагає негайного відсторонення цивільних осіб з посад міністрів оборони і внутрішніх справ, а також секретаря РНБО. Армію і силові структури в державі не можуть очолювати будівельники, гінекологи і журналісти”, - наголосив І.ГЕККО.