Київ. 2 червня. УНІАН. Німеччина послідовно підтверджує, що у майбутньому Україна стане членом Північноатлантичного альянсу.

Про це сьогодні заявив голова наглядової ради “Фундація Суспільності” Олег РИБАЧУК, представляючи на прес-конференції в УНІАН результати другого етапу проекту “Громадська підтримка надання ПДЧ України”, який походив 26-27 травня цього року у Берліні.

За словами О.РИБАЧУКА, у столиці Німеччини група українських експертів з європейської та євроатлантичної інтеграції провела зустрічі з німецькими політиками високого рангу, а також представниками громадянського суспільства і медіа.

Відео дня

Як повідомив О.РИБАЧУК, під час неформальних розмов німецькі високопосадовці виділили низку факторів, які є визначальними для перспективи отримання Україною Плану дій щодо членства в НАТО.

“Серед них – зростання громадської підтримки Альянсу та внутрішньополітична стабільність у державі. Ці питання повинні мати позитивну динаміку, інакше на грудневому засіданні міністрів закордонних справ країн-членів НАТО українське питання залишиться відкритим”, - сказав експерт.

Говорячи про результати реалізації проекту, О.РИБАЧУК зазначив, що “дуже важливо після саміту в Бухаресті зробити правильні висновки, розпочати активну внутрішню роботу і посилити конструктивний діалог з Берліном і Парижем”.

Як наголосив голова наглядової ради “Фундація Суспільності”, візит українських експертів засвідчив, що комунікація з Німеччиною на різних рівнях є недостатньою.