Київ. 29 травня. УНІАН. Партія регіонів дорікає уряду за відсутність захисних заходів для виробників при роботі за правилами Світової організації торгівлі.

Про це заявив народний депутат від Партії регіонів Анатолій КІНАХ сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Він підкреслив, що разом з позитивними наслідками вступу України до СОТ є й негативні - умови жорсткішої конкуренції, в якій доведеться працювати українському виробнику.

Відео дня

А.КІНАХ нагадав, що 10 квітня при ратифікації в парламенті угоди про вступ України до Світової організацію торгівлі (Президент Віктор ЮЩЕНКО підписав протокол про вступ до СОТ 16 квітня - УНІАН) уряду було дано завдання за місяць підготувати заходи щодо адаптації роботи до умов СОТ підприємств «сфер ризику». «Ми наполягли, і це зафіксовано як рішення Верховної Ради. Уряд повинен був у місячний термін представити свої заходи щодо адаптації ризикованих сфер економіки до умов СОТ. Цей термін минув 16 травня і, на жаль, ніяких заходів немає», - заявив А.КІНАХ.

Нагадаємо, що до «сфер ризику» при роботі в умовах СОТ відноситься аграрно-промисловий комплекс, автомобілебудування, легка і текстильна промисловості України.

16 травня набув чинності ратифікований Верховною Радою 10 квітня Протокол про приєднання України до Марракешської угоди про створення Світової організації торгівлі, і Україна стала повноправним 152-м членом цієї організації.