Київ. 26 травня. УНІАН. Блок Литвина у Київраді нового скликання увійде до складу коаліції з тими політичними силами, які поділятимуть його програмні позиції.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив кандидат на посаду мера Києва, член Блоку Литвина Володимир ПИЛИПИШИН сьогодні під час прес-конференції в УНІАН.

Відео дня

“Хто погодиться підтримати нашу команду, з тими ми і будемо блокуватися”, - сказав він. При цьому, за словами В.ПИЛИПИШИНА, Блок Литвина увійде до складу тієї коаліції, яка “носитиме назву “Кияни передусім”.

При цьому він не виключив, що в новому складі Київради Леонід ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ матиме свою більшість. “Можливо, ЧЕНОВЕЦЬКИЙ матиме свою більшість, але ми (Блок Литвина – УНІАН) не є сателітами ЧЕРНОВЕЦКОГО”, - додав він.

Як повідомляв УНІАН, за результатами опрацювання протоколів 300 виборчих дільниць до Київради проходить 7 партій та виборчих блоків.

Зокрема, Блок Черновецького набирає 30,41%, БЮТ – 22,18%, Блок Кличка – 10,6%, Блок Литвина – 8,04%, “Громадський актив Києва“ - 5,74%, Партія регіонів – 4,08%, Блок Катеринчука - 3,39%.

Інші партії та блоки, за даним опрацювання протоколів з 300 дільниць, набирають менше 3%. Всього на дострокових виборах у Києві працювало 1026 дільниць.