Київ. 21 травня. УНІАН. Голова Київської міської територіальної виборчої комісії Галина БІЛИК заявляє про подання різними політичними силами одних і тих же кандидатур на посади членів дільничних виборчих комісій (ДВК) на виборах столичного міського голови та депутатів Київради.

Про це вона сказала сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Г.БІЛИК зазначила, що на дострокових виборах міський тервиборчком вперше займався формуванням складів ДВК. Комісії формувалися з кандидатур, поданих усіма учасниками виборчих перегонів.

Відео дня

“При опрацюванні документів, які подані політичними силами, виявилося дуже багато двійників, а той й трійників. Тобто, тих людей, які одночасно були включені в різні дільниці. Навіть подані від різних політичних сил, але однакові прізвища, ім’я і по батькові”, - повідомила Г.БІЛИК.

За її словами, згідно з рішенням КМТВК, повноваження цих осіб були достроково припинені, членами комісій стали інші люди. Водночас Г.БІЛИК зазначила, що нині триває процес відкликання та включення нових кандидатур до складу ДВК за ініціативи політичних сил.

“До нас надходить дуже багато заяв та звернень про те, що люди йшли від одної політичної сили, а відкликають їх інші політичні сили. Я пропоную політичним силам розібратися зі своїми поданнями і не створювати нам проблем, не утворювати двійників та трійників”, - наголосила Г.БІЛИК.

“Таке враження , що по Києву існує одна й та ж база для включення осіб у роботу виборчих комісій”, - додала вона.

На сьогодні, за даними тервиборчкому, в Києві сформовано 1 тис. 26 виборчих дільниць, в яких працюватимуть близько 20 тис. осіб.

Г.БІЛИК наголосила, що діяльність дільничної комісії в день виборів буде легітимною, якщо є кворум – працює 50% членів ДВК. Явку своїх представників, зазначила голова КМТВК, мають забезпечити політичні сили, які їх пропонували.

“Я запевняю, що ми зробили все, щоб вибори відбулися, і я думаю, вони відбудуться”, - підсумувала Г.БІЛИК.