Київ. 21 травня. УНІАН. Заступник голови Київської міської державної адміністрації, член Блоку Леоніда Черновецького Віталій ЖУРАВСЬКИЙ вважає, що лідери БЮТ Юлія ТИМОШЕНКО і Олександр ТУРЧИНОВ змушені самі балотуватись у депутати столичної ради, оскільки у їхній команді немає інших достойних кандидатур.

Про це він сказав сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

“Я не знаю жодного випадку в Європі, коли б прем’єр-міністр чи перший віце-прем’єр балотувались по списку тієї чи іншої політичної сили до, скажімо, ради Лондона, Брюсселю, Парижа... Такого не буває”, - сказав В.ЖУРАВСЬКИЙ.

Відео дня

На його переконання, у демократичній країні повинне бути чітке розмежування між законодавчою, виконавчою, судовою та місцевою владами.

“Прем’єр-міністр, перший віце-прем’єр, народні депутати зараз балотуються, але вони ніколи не будуть працювати у Київській міській раді. Це говорить про кризу БЮТ – у них немає достойників у Києві, які можуть активно себе представити”, - наголосив В.ЖУРАВСЬКИЙ, водночас додавши, що лідери БЮТ – “це тузи, які хочуть обдурити киян, а в Київській міській раді працювати не будуть”.

Він вважає, що уряд перетворився на штаб боротьби проти діючого мера Києва Леоніда ЧЕРНОВЕЦЬКОГО, а він є найкращим з-поміж інших політиків, які очолювали столицю. За словами В.ЖУРАВСЬКОГО, це підтверджує той факт, що за два роки бюджет міста зріс у 5 разів – з 5 млрд. грн. до 25 млрд. грн.

“Всім відомо, що постанова Верховної Ради (про перевибори у Києві - УНІАН) була незаконною. Багато політиків звертались до нас із проханням, щоб ми оскаржили цю постанову у суді, але ми цього не робитимемо... Кияни не хочуть, щоб мера обирали прем’єр-міністр або Верховна Ради”, - сказав заступник голови КМДА.

Він висловив переконання, що чинний мер Л.ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ переможе на виборах, і на сьогодні лише залишається питання, з яким відривом від конкурентів.

В.ЖУРАВСЬКИЙ також зауважив, що інфляція нівелює виплати соціально незахищеним мешканцям столиці встановлених мерією муніципальних надбавок.

В.ЖУРАВСЬКИЙ наголосив, що Блок Черновецького наполягає, аби уряд встановив чітку дату, коли буде подолана інфляція.

“Ми даємо уряду місяць –якщо він цього не зробить, гніву киян не зупинити”, - запевнив він.