Київ. 21 травня. УНІАН. Експерти прогнозують погіршення соціально-економічної ситуації в Києві у разі переобрання Леоніда ЧЕРНОВЕЦЬКОГО на посаду міського голови.

Про це на прес-конференції у УНІАН повідомив директор “Інституту міста” Олександр СЕРГІЄНКО.

Зокрема, він прогнозує, що у разі переобрання Л.ЧЕРНОВЕЦЬКОГО житлово-комунальні тарифи збільшаться в 1,8 рази, а в окремих випадках вартість обслуговування житла може зрости майже у 6 разів. Причиною цього, на думку експерта, є невиконання і спустошення бюджету через виборчу кампанію.

Відео дня

Він додав, що відповідні управління Київської міськдержадміністрації уже підготували економічне обґрунтування нових житлово-комунальних тарифів.

Також О.СЕРГІЄНКО прогнозує подорожчання соціальних сортів хліба. За його інформацією, хліб може подорожчати до середнього рівня по країні – 2,16 грн. за “Український” і 1,94 грн. за батон, або ж буде введено нові “дешеві” сорти зі збідненими складовими. Експерт нагадав, що востаннє хліб дорожчав 2006 року – після приходу Л.ЧЕРНОВЕЦЬКОГО до влади.

Крім цього, О.СЕРГІЄНКО вважає, що у 2008 році на Київ може очікувати транспортний колапс. За його інформацією, до кінця цього року загальна кількість автомобілів у місті становитиме 1 млн. 100 тисяч. При цьому випуск на дороги міста 500 великогабаритних автобусів і тролейбусів, закуплених командою Л.ЧЕРНОВЕЦЬКОГО цього року, “остаточно паралізує рух на головних магістралях столиці”.

Експерт прогнозує, що 2008 рік у разі перемоги Л.ЧЕРНОВЕЦЬКОГО може також стати роком масових невиплат зарплат медикам і вчителям. О.СЕРГІЄНКО нагадав, що до Великодня керівництво міста виплатило медикам по 1 тис. грн., при цьому це було зроблено із фонду зарплати у рахунок другого півріччя, разом - 104 млн. грн. Подібні виплати робились і вчителям. На думку експерта, внаслідок спустошення бюджету вчителі та медики після закінчення виборів можуть залишитись без зарплати чи підуть в неоплачувані відпустки.