Київ. 20 травня. УНІАН. Директор Інституту глобальних стратегій Вадим КАРАСЬОВ допускає можливість зміни керівництва Фонду державного майна.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Відео дня

За його словами, зміна голови Фонду держмайна може відбутися після ухвалення Верховною Радою нової програми приватизації.

«Після ухвалення нової програми приватизації, щоб позбутися продовження старого конфлікту, Верховною Радою, цілком можливо, буде розглянуто питання про зміну керівництва Фонду», - сказав В.КАРАСЬОВ.

При цьому він додав, що призначений урядом в.о. голови ФДМУ Андрій ПОРТНОВ, швидше за все, не стане новим головою Фонду. За словами В.КАРАСЬОВА, сьогодні в Україні вистачає фахівців, які могли б зайняти цей пост.

Як повідомляв УНІАН, 6 лютого Кабмін звільнив Валентину СЕМЕНЮК-САМСОНЕНКО з посади голови ФДМУ і призначив виконувати ці обов`язки А.ПОРТНОВА. Також Кабмін призначив нових заступників голови Фонду держмайна.

7 лютого Президент України Віктор ЮЩЕНКО зупинив дію цих розпоряджень уряду і направив до Конституційного Суду подання з приводу конституційності розпоряджень уряду про керівництво Фонду держмайна.

25 квітня прем`єр-міністр Юлія ТИМОШЕНКО представила колективу ФДМУ А.ПОРТНОВА як в.о. голови Фонду.

Того ж дня В.ЮЩЕНКО повторно зупинив розпорядження Кабміну від 6 лютого про зміни в керівництві ФДМУ і про початок конкурсу з продажу ВАТ "Одеський припортовий завод".