Київ. 20 травня. УНІАН. Голова Всеукраїнського об`єднання “Свобода” Олег ТЯГНИБОК відзначає факти порушень під час виборчої кампанії в Києві.

Про це він заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Серед таких фактів О.ТЯГНИБОК назвав те, що агітаційні плакати в столиці з`явилися задовго до реєстрації кандидатів на пост мера і депутатів міськради.

Відео дня

«До початку реєстрації весь Київ був обклеєний плакатами кандидатів. Якби це зробив ТЯГНИБОК або «Свобода», нас би зняли з реєстрації або просто не зареєстрували. Але якщо це роблять представники нинішньої влади, то, напевно, це їм дозволено. Вони вже довели, що їм закон не писаний, для них важлива політична домовленість», - сказав О.ТЯГНИБОК.

Крім того, він зазначив, що в останній місяць набагато збільшилася кількість маловідомих соціологічних фірм, результати опитувань яких дуже відрізняються. Іноді, за словами О.ТЯГНИБОКА, міра підтримки одного й того ж кандидата на посаду мера столиці за даними різних фірм відрізняється на 20-30%.

Також О.ТЯГНИБОК повідомив, що виявлено факти спроби «перекупити» представників «Свободи» у виборчкомах. «Зокрема, дуже активно дзвонять від БЮТ, Блоку ОМЕЛЬЧЕНКА, КЛИЧКА, ЧЕРНОВЕЦЬКОГО з різними непристойними пропозиціями (щодо перекуповування членів виборчкому – УНІАН)», – сказав О.ТЯГНИБОК.

«Елементи «чорного піару» та різних маніпуляцій щодо «Свободи» є, але ми задоволені тим, як провели виборчу компанію», - підсумував О.ТЯГНИБОК.