Київ. 19 травня. УНІАН. Всеукраїнське об’єднання “Свобода” виступає категорично проти продажу земель сільськогосподарського призначення.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН сказав голова “Свобода” Олег ТЯГНИБОК.

“Ми категорично проти продажу земель сільськогосподарського призначення, ми проти того, щоб українську землю викупили іноземні компанії і банки, ми проти розбазарювання національного багатства – українських чорноземів. Лише український народ має бути господарем власної землі”, - наголосив О.ТЯГНИБОК.

Відео дня

Він висловив переконання, що продаж землі є “торгівлею Батьківщиною у роздріб”.

За його словами, у проекті Конституції, який розробила “Свобода” чітко вказано, що іноземцям та особам без громадянства заборонено набувати право власності на землю.

Водночас, він констатував, що розпродаж землі в Україні триває з небаченим зухвальством, процвітають новітні форми земельного шахрайства.

“Новітні латифундисти та рейдери цинічно відбирають в українців їхнє майно та землю”, - наголосив О.ТЯГНИБОК.

Він навів, приклад, як у мешканки с. Крехаїв, розташованому на кордоні Київської та Чернігівської областей намагаються відібрати земельну ділянку за підробленими заповітами за участю сільради та судових установ.

О.ТЯГНИБОК наголосив, що “Свобода” вважає своїм обов’язком захист прав українців та недопущення продажу землі.

Він наголосив, що для належного функціонування ринку землі в Україні необхідно ухвалити у ВР відповідну законодавчу базу, передусім – Закон “Про державний кадастр” та “Про ринок землі”.