Київ. 19 травня. УНІАН. Кандидат на посаду Київського міського голови, народний депутат України Василь ГОРБАЛЬ (фракція Партії регіонів) пропонує всім учасникам виборчої кампанії на позачергових виборах депутатів Київської міської ради та Київського міського голови укласти меморандум про неприпустимість підкупу виборців

Про це В.ГРОБАЛЬ повідомив на прес-конференції в УНІАН в понеділок.

Відео дня

“Я сьогодні звернувся до всіх кандидатів, які балотуються на посаду міського голови, з пропозицією підписання відповідного меморандуму”, - сказав він.

В.ГОРБАЛЬ нагадав, що деякі політичні сили хочуть підкупити виборців, пропонуючи голосувати за певного кандидата з використанням фотоапарату на мобільному телефоні в кабінах для голосування.

В меморандумі зазначається, що кожен випадок підкупу виборців, який стане відомий, кандидати зобов’язуються довести до відома громадськості та правоохоронних органів.

Крім того, в меморандумі наголошується на неприпустимості організації підконтрольного голосування. “Всі відомі нам факти застосування технологій підконтрольного голосування (голосування з використанням залежності виборців від роботодавця чи інших адміністративних органів, з використанням фототехніки у кабінах для таємного голосування) ми зобов’язуємося піддати гласності й довести до відома правоохоронних органів”, - зазначається в меморандумі.

В.ГОРБАЛЬ також повідомив, що планується провести акцію “ Ні “мобілці” у кабінці”.

“Мені здається, що це буде ефективною боротьбою з штабами тих політичних сил, які у такий спосіб пропонують контролювати дії виборців”, - сказав він.

За його словами, плакат з написом “Ні “мобілці” у кабінці” планується повісити в усіх виборчих дільницях.

“Якщо його підтримають усі наші опоненти, він буде досить ефективним”, - додав В.ГОРБАЛЬ.