Київ. 16 травня. УНІАН. Аграрна партія України, яка разом з Союзом юристів України бере участь у виборах в Київраду, заявляють про порушення виборчого законодавства з боку органів місцевої влади, адміністративний тиск та брутальне перешкоджання передвиборчій агітації.

Про це повідомив в УНІАН голова політичного виконавчого комітету Аграрної партії України Вадим МАРИСЕНКО.

Відео дня

“Проводячи свою агітацію щодо виборів в Київраду, ми, на жаль, маємо факти брутальних порушень наших політичних прав”, - сказав він.

За словами В.МАРИСЕНКА, Аграрна партія хоче зробити все, щоб кияни мали дешеві та якісні продукти харчування. Для цього в Києві планується створити мережу близько ста муніципальних ринків, на яких будуть продаватися дешеві продукти безпосередньо від виробника.

В.МАРИСЕНКО повідомив, що в якості агітації Аграрна партія проводить серію ярмарків, на якій продаються продукти від виробника, однак проведення таких ярмарок не подобається владі. “В деяких районах ми маємо активний, брутальний опір. Ламають прилавки, агітаційне обладнання”, - сказав він.

В.МАРИСЕНКО повідомив, що Аграрна партія та Союз юристів України у зв’язку з цим підготували позови до районних керівників деяких районів Києва.

“Ми не хотіли б сьогодні конкретизувати об’єкти щодо яких будуть подані позови, ні конкретні прізвища. Якщо це буде почуто раніше, знаючи систему в цій країні, ми б не хотіли цього робити, щоб позов мав ефективні правові наслідки”, - сказав він.

Як повідомив голова Союзу юристів України Валерій ЄВДОКИМОВ, Аграрна партія та Союз юристів також підготували судові позови до Антимонопольного комітету України, який не виконує своїх прямих обов’язків щодо контролю за формуванням цін, в першу чергу на продукти харчування. Він зазначив, що ціни на продукти сягнули європейського рівня, а за деякими показниками і перевищили його, при тому, що безпосередні сільгоспвиробники реалізують продукцію компаніям, які поставляють її на київський ринок за цінами у 2-3 рази нижче. Він зазначив, що Антимонопольний комітет чомусь не бачить тих схем, які має припиняти.

Аграрна партія та Союз юристів також висувають претензії до Антимонопольного комітету стосовно відсутності жодної реакції щодо цін на житло в Києві, які не співвідносяться з собівартістю житла.

Аграрна партія та Союз юристів також підготували судові позови до Інституту гігієни та медичної екології ім. О.Марзеєва АМН України щодо невиконання прямих обов’язків з контролю за санітарно-гігієнічними та медико-екологічними нормами, які стосуються, в першу чергу, брутальної забудови міста, видачі дозволів на таку забудову, яка порушує інсоляційні норми будівництва та проживання (будинки зводяться близько один від одного, перекривають доступ сонця).