Київ. 16 травня. УНІАН. Директор Інституту глобальних стратегій Вадим КАРАСЬОВ вважає, що ухвалення сьогодні у Верховній Раді закону про Кабінет Міністрів створює передумови для розблокування ситуації навколо Фонду державного майна.

Таку думку В.КАРСЬОВ висловив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

«По-перше, ухвалення закону про Кабмін свідчить про те, що розблокована робота Верховної Ради і коаліції. По-друге, це певний вихід з нинішньої патової ситуації, яка склалася цього тижня в парламенті, в коаліції і у відносинах між Президентом і прем`єр-міністром. Це дає шанс на те, що можуть бути розблоковані й інші питання, які зокрема і в першу чергу, стосуються Фонду держмайна», - сказав В.КАРАСЬОВ.

Відео дня

На його думку, фракція БЮТ і уряд можуть тепер розраховувати, що буде призначений новий керівник ФДМ. «Але не думаю, що ним стане пан ПОРТНОВ, особливо після того, як він у пориві негативних емоцій наговорив різних дурниць, зокрема й на адресу Президента. Так партнери по коаліції не чинять. Можлива компромісна постать, яка задовольнить і коаліцію, і партнерів по коаліції, і президентський Секретаріат, і Кабінет Міністрів, і Президента, і прем`єр-міністра», - додав політолог.

«Якщо зрушувати віз проблем приватизації, то необхідно, щоб приватизація проходила не в ручному режимі, не за моделлю ПОРТНОВА чи СЕМЕНЮК-САМСОНЕНКО, а в рамках і на платформі державної програми приватизації і на основі закону, прийнятого Верховною Радою», - наголосив В.КАРАСЬОВ.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 16 травня, Верховна Рада прийняла в цілому закон про Кабінет Міністрів. Його підтримали 245 народних депутатів із 444 зареєстрованих.

Не підтримали закон фракції Партії регіонів і КПУ у повному складі.

За закон проголосували депутати фракцій БЮТ (155 голосів), “Наша Україна – Народна самооборона” (71 голос) і Блоку Литвина (19 голосів).