Київ. 16 травня. УНІАН. Народний депутат України Лілія ГРИГОРОВИЧ (фракція «Наша Україна - Народна самооборона») закликає Блок Юлії Тимошенко очистити свої ряди і відмовитись від конституційних ініціатив.

Про це Л.ГРИГОРОВИЧ заявила сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Відео дня

«Я хочу попросити мого прем`єр-міністра, не голосувати втретє за парламентську олігархію чи за парламентське канцлерство, яке не замовляв український народ і яке не прописане в коаліційній угоді. Інакше, коли після такого голосування, не дай Боже, залишиться двопартійна система двох великих кланів, які нагромадили капітал, почнеться знову битва, і вона буде не на життя, а на смерть. Такий парламентаризм може розхитати Україну, бо не буде Президента, який є гарантом цілісності і суверенітету. Я хочу, аби ця тема зникла, як поганий сон», - сказала Л.ГРИГОРОВИЧ.

Депутат також закликала БЮТ очистити свої ряди від людей, причетних до таких явищ, як «рейдерство, тендерство і землезнищення». «Ми («Наша Україна» - УНІАН) свого часу очистили свій список від «Любих друзів» - сьогодні складно сказати, якої шкоди вони завдали Україні. Але сьогодні на виконавчі посади пропонують людей, які причетні або є співавторами рейдерства або землезнищення. Ми не маємо права призначати таких людей на посади. Тільки та біологічна система, яка здатна до самооновлення і самоочищення є життєздатною. Такою є, і, я впевнена, буде, наша демократична коаліція», - вважає вона.

Водночас, Л.ГРИГОРОВИЧ не уточнила, про яких претендентів і на які посади йдеться. «У парламенті працювала спеціальна комісія, яка розслідувала рейдерство. Можна підняти ці документи, почитати, переконатися і зробити відповідні висновки. Я – не ЗІНЧЕНКО, я - ГРИГОРОВИЧ. Я хочу посилити, укріпити, очистити і відновити. Я не хочу, щоб було щось знищено. Ми повинні рекомендувати на посади тих людей, які мають бездоганну репутацію, бездоганні моральні якості і тих, хто має прекрасні професійні здібності», - пояснила депутат.