Київ. 15 травня. УНІАН. У Львові 31 травня і 1 червня пройде перший рок-фестиваль "Stare Misto".

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив один з організаторів фестивалю, директор з маркетингу "Першого приватного пивоварного заводу" Максим ВАСИЛЬЄВ.

Він зазначив, що львів`яни і гості міста просто неба зможуть почути найкращі рок-групи. Зокрема, 31 травня буде більш етно-роковий день, глядачі зможуть почути українські "Воплі Відоплясова", молдавські "Zdob Zi Zdub" і білоруські "Пиво удвох" і фрік-кабаре-бенд "Срібне весілля". Наступного дня, 1 травня, звучатиме рок-н-рол і поп-рок і виступатимуть "Океан Ельзи", "Esthetic Eduсation" і "С.К.А.Й".

Відео дня

За його словами, щоб з`ясувати, кого саме хочуть почути жителі Львова, організатори навіть провели спеціальне маркетингове дослідження.

"Згідно з цим дослідженням, ті групи, які виступатимуть, на 90% співпадають з очікуваннями і уподобаннями львів`ян», - сказав М.ВАСИЛЬЄВ, додавши, що фестиваль проходитиме біля Монумента слави.

За його словами, концепція Львівського рок-фестивалю припускає виступ груп, які працюють в найрізноманітніших стилях, але до кожної з них висуваються певні вимоги. Зокрема, участь можуть брати лише запрошені музичні колективи, музиканти мають виступати на живу, кожна команда повинна відпрацювати 1-2 годинну програму, всі запрошені групи зможуть виконувати ті пісні, які вони самі оберуть.

М.ВАСИЛЬЄВ додав, що очікується, що фестиваль "Stare Misto" впродовж двох днів відвідає 80-100 тис. чол.

Він зазначив, що перший фестиваль буде безплатним.

Він також повідомив, що метою проекту є створення щорічного міжнародного фестивалю якісної сучасної музики у форматі «open air». За його словами, місцем проведення обрано саме Львів з погляду його привабливості як популярного для українських і європейських туристів.

Вартість проекту становить близько 200 тис. дол.