Київ. 15 травня. УНІАН. Сьогодні компанія «Центр обслуговування мобільних платежів» почала комерційну експлуатацію системи під ТМ «BANK-O-PHONE».

Про це повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН голова правління компанії Павло ГУБІН.

Він зазначив, що на сьогоднішній день ця послуга є «унікальною на українському ринку». Представлені зараз на українському ринку послуги мобільного банкінгу носять інформаційний характер - клієнт може одержати інформацію про свій рахунок тощо.

Відео дня

«У нашій же системі йдеться про повноцінне управління», - пояснив П.ГУБІН, додавши, що клієнт може сплатити комунальні та інші послуги, гасити кредити, здійснювати покупки в Інтернеті тощо.

За словами П.ГУБІНА, технічною основою є спеціальна SMS-карта з банківським аплетом, яка видаватиметься клієнтам тих або інших банків. Договори вже укладені з 8 банками України, серед них – "Укргазбанк", "Форум" та інші. До кінця року компанія планує укласти угоди з 25 банками.

Він також повідомив, що в даний час клієнти можуть підключитися до системи мобільного банкінгаув Києві, Одесі, найближчим часом це можна буде зробити в Луганську, Дніпропетровську і Донецьку, а до кінця 2008 року до послуги буде підключено всі міста-мільйонники України.

За словами П.ГУБІНА, послуга мобільного банкінгу буде доступна з телефонів всіх українських мобільних операторів. Компанія планує набрати до кінця 2008 року близько 300 тис. клієнтів.

П.ГУБІН не назвав суму коштів, спрямованих у проект, зазначивши лише, що «йдеться про досить великі інвестиції».

Довідка УНІАН. «BANK-O-PHONE» - сучасна послуга, що дозволяє клієнту управляти банківським рахунком з мобільного телефону: кожен клієнт зможе розпоряджатися своїми грошима за допомогою телефону 24 години на добу і здійснювати оплату особових рахунків, навіть перебуваючи за межами України.

Послуга оплати через мобільний телефон вже успішно зарекомендувала себе в таких країнах, як Японія і Південна Корея. У Європі цей сервіс також користується великою популярністю, щорічно кількість абонентів даної послуги збільшується на 100%.

ЗАТ "Центр обслуговування мобільних платежів" створене в 2005 році, є процесінговим центром мобільного банкінгу в Україні. Співробітничає з впровадження даного сервісу з Національним банком України.