Київ. 15 травня. УНІАН. Фінансування Програми виконання в 2008 році Києвом функцій столиці України, яка була затверджена вчора Кабінетом Міністрів, становитиме 1,696 млрд. грн.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН заявив народний депутат України, кандидат у депутати Київради від БЮТ Володимир БОНДАРЕНКО.

Відео дня

За його словами, з цих коштів 350 млн. грн. було виділено на фінансування соціальних програм. Зокрема, медикам, яких у Києві налічується близько 90 тисяч осіб, буде виділена доплата до відпускних на рівні 1 тис. грн. на оздоровлення.

В.БОНДАРЕНКО відзначив, що доплата до заробітної плати вчителів становитиме 300 грн. Також за рішенням Кабінету Міністрів близько 700 тисяч пенсіонерів столиці одержать доплату до пенсії на рівні 200 грн.

Для реалізації вищезгаданої програми в транспортній та інших господарських сферах міста уряд виділив 1,345 млрд. грн. Зокрема, на реконструкцію НСК «Олімпійський» у рамках підготовки до Чемпіонату Європи з футболу 2012 року виділено 300 млн. грн.

На реалізацію проекту з використання окружної залізниці навколо Києва для перевезення пасажирів електричками уряд виділив 100 млн. грн. Також виділено кошти для будівництва транспортних розв`язок на Ленінградській і Московській площах.

За словами народного депутата, всі ці кошти буде виділено впродовж 2008 року.