Київ. 14 травня. УНІАН. Російський авіаперевізник «Трансаеро» за чотири місяці збільшив перевезення пасажирів на українських рейсах на 18,6%.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомила генеральний директор компанії Ольга ПЛЕШАКОВА.

Як уточнив директор зі зв`язків з громадськістю компанії Сергій БИХАЛ, на рейсах між Україною і Росією за 4 місяці було перевезено 30 тисяч пасажирів.

Відео дня

За словами О.ПЛЕШАКОВОЇ, таким чином, динаміка перевезення пасажирів «Трансаеро» між Україною і Росією за 4 місяці поточного року вища, ніж загальна динаміка авіаперевезень між обома країнами, яка становить 6-7%. Загалом «Трансаеро» збільшила перевезення пасажирів на всіх напрямах на 44%, зазначила вона.

Як повідомила О.ПЛЕШАКОВА, компанія розраховує на збільшення частот між Росією і Україною. Зокрема, за її словами, тривають переговори між авіаадміністраціями обох країн щодо збільшення кількості частот «Трансаеро» між Києвом і Москвою. На сьогодні компанія має 8 частот.

«До 2001 р. «Трансаеро» літала з частотою 14 разів на тиждень, потім прийняли рішення про перерозподіл частки частот, і відтоді ми боремося за повернення нам 6 частот», - повідомила вона.

За даними О.ПЛЕШАКОВОЇ, крім того, «Трансаеро» активно збільшує частоти в південному напрямі. Зокрема, з третього червня "Трансаеро" переходить на щоденні рейси до Одеси 7 разів на тиждень, тоді як до цього частота рейсів становила 5 разів на тиждень.

Водночас, зазначила гендиректор, компанія не планує розвивати нові напрями до України, оскільки її стратегією розвитку є далекомагістральні напрями. Зокрема, наприкінці квітня відкрили рейс Санкт-Петербург - Токіо, з 27 червня компанія починає польоти з Москви до Владивостока.

Водночас, за словами О.ПЛЕШАКОВОЇ, нові рейси будуть максимально зручними для стикування з українськими.

Довідка УНІАН. ВАТ «Авіаційна компанія «Трансаеро» почала польоти 1991 року. 1993 р. компанія виконала свій перший рейс за маршрутом Москва-Київ-Москва. Зараз компанія виконує польоти в українські міста Київ, Одеса та Сімферополь.