Київ. 13 травня. УНІАН. Фракції БЮТ у місцевих радах блокують реалізацію ряду інвестиційних проектів, заявила сьогодні на прес-конференції в УНІАН голова Київської облдержадміністрації Віра УЛЬЯНЧЕНКО.

За її словами, це стосується будівництва сталепрокатного заводу в Білій Церкві і заводів з виробництва теплоізоляційних матеріалів у Фастові (обидва міста знаходяться в Київській області).

Відео дня

«Білоцерківський сталепрокатний завод – це цілком штучно заблокований фракцією БЮТ у міській раді Білої Церкви проект. Та ж історія з компанією "Кнауф" з будівництвом двох заводів цієї компанії в місті Фастів, де виділена земля, і лише штучно судовими рішеннями представники фракції БЮТ блокують початок цього проекту», - сказала В.УЛЬЯНЧЕНКО.

Вона підкреслила, що все необхідне і в одному, і в другому проекті властями зроблено. «Ми маємо цілком штучну ситуацію, де існує політична доцільність...», - сказала В.УЛЬЯНЧЕНКО.

Як повідомляв УНІАН, міська влада Фастова звинувачує представників фракції БЮТ у спробі захоплення 45 га землі, відведеної під будівництво заводів компанії «Кнауф Інсулейшн», інвестиції в будівництво яких становлять близько 250 млн. дол. За даними депутата Фастівської міської ради Сергія ЗІЛОВА, на ділянку претендують фірми «Штиль» (Херсон), «Ріал Інвестмент» (Київ) і «Тіко Лтд» (Київ). «На кожному бланку фірм однакова печатка. За адресами цих фірм знаходяться приватні квартири», - сказав С.ЗІЛОВ. За його словами, представники фракції БЮТ блокують роботу «Кнауф» на цих землях шляхом подачі ряду позовів у судові інстанції.

8 червня Фастівська міськрада прийняла рішення про виділення компанії ТзОВ «Кнауф Інсулейшн Україна» земельної ділянки площею 45 га в промисловій зоні «Завокзалля» під будівництво заводів з виробництва теплоізоляційних матеріалів, сухих будівельних матеріалів і гіпсокартону в оренду на 49 років.

Жителі Білої Церкви виступають проти будівництва в місті сталепрокатного заводу. Зокрема, в рамках акцій протесту вони в квітні блокували автомагістраль “Київ-Одеса”.

У той же час, прем`єр-міністр України Юлія ТИМОШЕНКО запевнила білоцерківців, що рішення про будівництво сталепрокатного заводу прийматиметься тільки за згодою місцевих жителів.

У листопаді 2005 року Тз0ОВ «Євро Фінанс ЛТД» придбало в ТзОВ «Втормет» 22,2 га землі в м. Біла Церква для будівництва сталепрокатного заводу потужністю 1,8 млн. тонн металопрокату.