Київ. 13 травня. УНІАН. У Києві спостерігається тенденція до збільшення кількості виборців, які не хочуть брати участь в голосуванні на виборах мера міста і депутатів столичної ради.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомила керівник громадської організації «Нове покоління України», психолог Тамара ТУДВАСЬОВА, яка презентувала результати проведеного організацією чергового соціально-психологічного дослідження. Дослідження проводилося з метою вивчити думку киян щодо позачергових виборів у Києві і чинної міської влади.

«Частина людей, опитаних нами минулого разу, які тоді однозначно відповіли «однозначно так», цього разу відповіли «однозначно ні». Так діаметрально протилежно змінилася реакція людей», - сказала Т.ТУДВАСЬОВА.

Відео дня

Вона розповіла, що, за словами самих же виборців, до цього їх спонукало засилля політичної реклами, яке зараз спостерігається на вулицях, просто «штурмує» будинки.

«Це до такого ступеня дістало, що люди просто на знак протесту не хочуть іти на вибори», - підкреслила психолог.

У той же час, за словами Т.ТУДВАСЬОВОЇ, тенденція не може загрожувати проведенню виборів, але вважає, що політики мають зробити певні висновки для себе з цієї ситуації.

Згідно з одержаними результатами опитування, 68,1% респондентів згодні були взяти участь у виборах на найближчі вихідні (наприкінці квітня також 68,1% - УНІАН). Не хочуть брати участі в голосуванні 15%, що більше, ніж у квітні (13,4%). Не визначилися з відповіддю – 16,9% респондентів (у квітні 18,5%).

У телефонному режимі (з 10.00 до 20.00) були опитані 2 тис. 14 киян у період з 5 по 8 травня. Опитувалися люди старше 18 років. Статистична похибка не більше 2,3%.