Київ. 12 травня. УНІАН. Лідер “Народної самооборони”, міністр внутрішніх справ України Юрій ЛУЦЕНКО вважає заяви мера Москви Юрія ЛУЖКОВА щодо Севастополя вартими порушення кримінальної справи стосовно зазіхання на територіальну цілісність України.

Про це Ю.ЛУЦЕНКО заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

“Стосовно заяви ЛУЖКОВА – вона є безпрецедентно ганебною, і з моєї точки зору, варто із залученням СБУ порушити кримінальну справу за фактом заяви щодо зазіхання на територіальну цілісність України”, - сказав Ю.ЛУЦЕНКО.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 10 травня в Сімферопольському аеропорту Ю.ЛУЖКОВУ, відомому своїми заявами про належність Криму та Севастополя до Росії, працівники СБУ вручили письмове попередження про неприпустимість протиправних дій.

11 травня, виступаючи в Севастополі на концерті з нагоди 225 річниці заснування ЧФ РФ, Ю.ЛУЖКОВ заявив, що питання про Севастополь «залишилося невирішеним».

Ю.ЛУЖКОВ зазначив: «Севастополь 1948 року було виділено як місто, що увійшло в підпорядкування державі. 1954 року Севастополь не увійшов до числа тих областей, тих територій, які Микита Хрущов передав Україні. І ми говоримо про те, що це питання залишилося невирішеним, ми його вирішуватимемо. Ми його вирішуватимемо на користь тієї правди, на користь тих державних позицій і того державного права, які має Росія щодо своєї військово-морської бази – Севастополя».

Сьогодні, 12 травня, начальник прес-служби СБУ Марина ОСТАПЕНКО повідомила, що Служба безпеки України заборонила Ю.ЛУЖКОВУ в`їзд на територію нашої держави, оскільки він проігнорував попередження про неприпустимість здійснення дій, які завдають шкоди національним інтересам України та її територіальній цілісності.