Київ. 12 травня. УНІАН. Громадянський рух “Народна самооборона” наполягає на збереженні президентсько-парламентської форми правління в Україні.

Про це сьогодні під час прес-конференції в УНІАН, заявив лідер “Народної самооборони” Юрій ЛУЦЕНКО.

Відео дня

За його словами, в конституційному процесі “Народна самооборона” не буде брати участь в підтримці Конституції від БЮТ, Партії регіонів чи Секретаріату Президента. “Ми будемо підтримувати Конституцію України і зміни до неї, які врешті-решт припинять хаос, двовладдя і внутрішні чвари між обраною людьми владою”, - сказав він.

Ю.ЛУЦЕНКО зазначив, що “Народна самооборона” наполягатиме на збереженні президентсько-парламентської республіки. За його словами, парламентська республіка в умовах роздрібненості, політичної корупції та залежності від закордонних центрів є прямою загрозою для єдності та існування нашої держави. Він наголосив, що “Народна самооборона” виступатиме за всенародне обрання Президента України з правами вето, розпуску парламенту, координації зовнішньої політики та статусом Верховного головнокомандуючого. Крім того, за словами Ю.ЛУЦЕНКА, необхідна глибока реформа судових та правоохоронних органів. Він також зазначив, що необхідно провести реформу місцевого самоврядування. “Ми вважаємо за необхідне припинити існування зайвої ланки як райдержадміністрації і райради і перейти до зрозумілої системи місцевого самоврядування”, - додав він.