Київ. 7 травня. УНІАН. Народний депутат України, заступник голови фракції БЮТ Микола ТОМЕНКО вважає головною помилкою демократичних сил під час виборчої кампанії у столиці невисунення єдиного кандидата на посаду мера Києва на старті виборчої кампанії.

Таку думку він висловив на прес-конференції в УНІАН, відповідаючи на запитання журналістів, чи не вважає він помилкою рішення про проведення дострокових виборів у Києві, адже за даними опитувань чинний мер столиці Леонід ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ має найбільші шанси на перемогу.

Відео дня

За словами М.ТОМЕНКА, ці вибори не є помилкою.

“Кияни дуже багато що отримали під час виборчої кампанії: починаючи з працевлаштування молодих людей і закінчуючи фінансовою підтримкою тих людей, які задіяні у виборчій кампанії”, - зазначив він.

При цьому депутат додав, що завдяки виборам у Києві БЮТ “зупинив цілу низку резонансних будівництв, які б ніколи не були б зупинені, якби не було виборчої кампанії”.

Разом з тим М.ТОМЕНКО вважає, що ймовірність перемоги Леоніда ЧЕРНОВЕЦЬКОГО на виборах міського голови є досить високою. “Але найбільшою небезпекою є не лише збереження при владі його команди, а те, що так звана виборча кампанія через “мережевий релігійний маркетинг” стає ефективним інструментом приведення до влади”, - сказав він.

М.ТОМЕНКО не виключив, що після перемоги на виборах мера Києва Л.ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ та “його ідеологічний наставник Сандей АДЕЛАДЖА і команда буде готуватися до участі в президентській виборчій кампанії”. Він припустив, що “київський експеримент “мереженого релігійного маркетингу” буде апробований на всій території України для приведення Л.ЧЕРНОВЕЦЬКОГО на посаду Президента України”.