Київ, 22 квітня. УНІАН. Лідер Народно-демократичної партії України Людмила СУПРУН вважає неприпустимою зміну законодавства про місцеві вибори в умовах виборчого процесу, що розпочався, в Києві.

Таку думку Л.СУПРУН висловила сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Відео дня

«Ми підтримуємо позицію щодо проведення виборів міських голів у два тури, але не зараз. В умовах, коли вибори розпочалися, змінювати виборче законодавство забороняється Конституцією і законом», - сказала Л.СУПРУН.

На її думку, виборче законодавство необхідно удосконалювати в міжвиборчий період. «Проведення виборів мерів у два тури дасть змогу кожному місту одержати легітимну владу. Але ми також наполягатимемо і на тому, щоб до закону внесли ще одну норму: вибори вважаються такими, що відбулися за умови, якщо у виборах взяли участь не менше 50% виборців. У деяких містах мери обрані 7% або 10% виборців. І саме тому в цих містах такий безлад. Ніхто не може керувати людьми, які не поважають свого мера і не визнають його своїм лідером», - пояснила вона.

Л.СУПРУН також повідомила, що Народно-демократична партія є прихильником проведення виборів в органи місцевого самоврядування за мажоритарним принципом.

Як повідомлялося, БЮТ і НУ-НС підтримують ідею проведення виборів мера Києва в два тури. Разом з тим, Президент України Віктор ЮЩЕНКО висловився категорично проти цього.