Київ. 18 квітня. УНІАН. Голова Фонду державного майна Валентина СЕМЕНЮК звернулася до Президента України Віктора ЮЩЕНКА і Ради національної безпеки та оборони щодо необхідності відкласти оголошення й проведення конкурсу з приватизації «Укртелекому» для доопрацювання його умов.

Про це вона повідомила сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

За її словами, при розробці Кабміном інвестзобов`язань не були враховані пропозиції профспілкових організацій щодо передачі з балансу підприємства об`єктів соціальної сфери, не прописані шляхи погашення кредиторської заборгованості цього підприємства. «У такому стані продавати «Укртелеком» неможливо», - зазначила голова Фонду.

Відео дня

В.СЕМЕНЮК також сказала, що станом на сьогоднішній день Фонд не одержував прийнятої раніше Кабінетом міністрів постанови, що затвердила умови проведення конкурсу з продажу акцій «Укртелекому».

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів 9 квітня 2008 року затвердив умови проведення конкурсу з продажу акцій «Укртелекому».

Тоді заступник глави Фонду держмайна України Дмитро ПАРФЕНЕНКО повідомив, що стартова ціна пакета "Укртелекому" затверджена, як і планувалося, у розмірі 12 млрд. грн., крок аукціону - 125 млн. грн.

Д.ПАРФЕНЕНКО висловив припущення, що вартість пакета може становити 15-20 млрд. грн.

Довідка УНІАН. Уряд раніше заявляв про свої плани провести конкурс із продажу 67,79% ВАТ “Укртелеком” у період з другої декади лютого по грудень 2008 року (розпорядження Кабінету Міністрів України №249-р від 6 лютого 2008 року). Пакет у розмірі 25%+1 акцію буде закріплено в державній власності.

ВАТ «Укртелеком» (м.Київ) - один із провідних національних операторів зв`язку, є монополістом на ринку фіксованого місцевого зв`язку, займаючи більш як 80% ринку і маючи більш як 10 млн. абонентів. Компанія також надає послуги доступу до Інтернету та мобільного зв`язку (ТМ Utel).

Дохід ВАТ «Укртелеком» у 2007 році зріс, порівняно з 2006 роком, на 1,8% і становив більш як 8 млрд. грн. Чистий прибуток компанії в 2007 році зменшився майже вдвічі (на 43%), порівняно з 2006 роком, і становив 267,2 млн. грн. проти 467,8 млн. грн. в 2006 році.

Статутний капітал компанії - 4 млрд. 681 млн. 560 тис. грн.