Київ. 18 квітня. УНІАН. В Києві відкрито представництво німецького Фонду імені Гайнріха Бьолля, діяльність якого спрямована на євроінтеграцію України.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив співголова правління Фонду ім.Гайнріха Бьолля Ральф ФЮКС.

Він зазначив, що Фонд є німецькою політичною неурядовою організацією, діяльність якого близька до діяльності Партії Зелених (Союз 90/Зелені). На сьогодні Фонд має 21 закордонне представництво і веде діяльність у 60 країнах на 4-х континентах.

Відео дня

Р.ФЮКС зазначив, що Фонд почав працювати в Україні ще наприкінці 90-х років. До відкриття представництва у Києві, а офіційно воно почало свою роботу в столиці України 3 квітня, робота координувалась з Варшавського представництва Фонду. Він також повідомив, що сферами діяльності Фонду є енергозбереження, екологія, гендерна політика та розвиток гармонійного суспільства з точки зору культури, науки та політичного устрою.

“Позиція нашого Фонду однозначна – інтеграція України в європейську спільноту. Ми вбачаємо наше завдання в тому, щоб організувати процес політичного, економічного та культурного діалогу в цьому плані. І якщо ми говоримо про інтеграцію України у західне суспільство, то це в жодному разі не направлено проти Російської Федерації, а є продовженням шляху, який Україна розпочала під час Помаранчевої революції”, - сказав Р.ФЮКС.

Він зазначив, що одним з основних напрямків роботи його організації в Україні є атомна енергетика, зокрема, проблематика наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. На цю тему Фонд організував дві великі міжнародні конференції (у 1996 р. та 2006 р.) та нещодавно видав дослідження у цій сфері.

Також, за його словами, Фонд всі ці роки співпрацював з українськими громадськими організаціями, що займаються політичною освітою громадян, раціональним використання природних ресурсів та захистом клімату, а також захистом прав людини тощо.

Як повідомив на прес-конференції керівник представництва Фонду ім.Гайнріха Бьолля в Україні Кирило САВІН, цього року Фонд розпочав конкурс з надання громадським організаціям шести грантів по 4 тис. євро кожен на реалізацію невеликих проектів.

Крім того, у травні-червні Фонд планує провести публічні дискусії щодо гендерної політики та презентацію книги на тему енергетичної безпеки.

У другій половині року Фонд має намір провести дискусії щодо питань національної ідентичності українців, а також партійної системи в Україні.