Київ. 11 квітня. УНІАН. Малі міста цього року не зможуть одержати державної субвенції.

Про це повідомив сьогодні під час прес-конференції в УНІАН виконавчий директор Асоціації міст України (АМУ) Мирослав ПІТЦИК.

Відео дня

«Прийнято постанову уряду щодо субвенцій. Маленькі міста на сьогодні реально не зможуть одержати жодної копійки, хоча це ті міста, яким якраз і потрібно найбільше ресурсів», - сказав М.ПІТЦИК, додавши, що торік процедура отримання грошей була краще продумана і виписана.

За його словами, нинішнього року затверджено порядок, відповідно до якого кошти виділяються на умовах спільного фінансування, і з держбюджету виділяються кошти тільки на матеріали, а гроші для оплати робіт повинні знаходити у своїх бюджетах самі міста. «У малих містах на ці цілі деколи немає навіть 40-60 тис. грн. Хоча є об`єкти незавершеного будівництва із ступенем готовності 70-80%», - сказав виконавчий директор АМУ.

«Ніби субвенція є, але з іншого боку – її не можна буде реалізувати... Тому може повторитися ситуація минулого року, коли значні суми, виділені з держбюджету як субвенції, так і не були використані», - відзначив М.ПІТЦИК.