Київ. 2 квітня. УНІАН. Компанія «Єврохолдинг Інвест» збудує в Київській області багатофункціональний комплекс Litvinovka Entertainment, інвестуючи в проект 80 млн. дол.

Про це повідомив власник ЗАТ «Єврохолдинг Інвест» Вадим БУХКАЛОВ сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Відео дня

За його словами, комплекс, концепція якого включає спорт, бізнес і відпочинок, розміститься біля села Литвиновка Вишгородського району Київської області, за 35 км від Києва на ділянці площею 19,6 га.

В.БУХКАЛОВ зазначив, що ділянка під забудову знаходиться у нього у власності. На сьогодні ділянка є болотистою місцевістю з лісом вищої категорії. Власник землі планує змінити її цільове призначення для будівництва комплексу.

Передбачається, що головним акцентом комплексу стане арена на 5 тис. посадочних місць, де проходитимуть концертно-спортивні заходи, зокрема, боксерські турніри промоутерської компанії В.БУХКАЛОВА і братів КЛИЧКО K2 East Promotion. У спортивно-розважальному комплексі загальною площею 55,1 тис. кв. м розмістяться SPA, критий дельфінарій, аквапарк, 6 тенісних кортів, невеликий гірськолижний спуск, футбольне поле і олімпійський басейн.

Щоб забезпечити доступність до арени глядачам, планується запустити безплатні автобуси від станцій метро «Святошин», “Мінська” і від площі Тараса Шевченка.

Крім того, в комплексі заплановані п`ятизірковий готель на 200 номерів (загальною площею 13 тис. кв. м), спеціалізований конференц-зал, 6 бунгало сімейного типа, 14 класичних лазень з басейнами, ресторанний комплекс, супермаркет, а також паркінг на 1,5 тис. машиномісць. Передбачається, що для обслуговування комплексу будуть задіяні понад 400 чоловік.

За словами власника компанії, для управління готелем планується провести переговори з міжнародним готельним оператором мережею Mariott.

Крім того, проектом передбачається облаштування прилеглого до ділянки забудови сафарі-парку, розташованого на 70 га лісу вищої категорії, куди планується завезти диких тварин, що водяться на території України.

За попередніми підрахунками, вартість розваг у комплексі обійдеться близько 100 грн. за 3 години, а вартість готельного номера становитиме близько 245 дол. на добу.

За даними В.БУХКАЛОВА, зараз ведуться переговори з українськими і зарубіжними інвесторами для реалізації проекту, частка власних коштів компанії становитиме 15-20% від вартості проекту.

Будівництво комплексу планується розпочати цього року, після підписання договору з інвестором, а завершення будівництва намічене на 2011 рік, щоб запустити комплекс до 2012 року. На сьогодні компанія веде розробку проектної документації і проводить узгоджувальні процедури. За попередніми розрахунками, термін окупності проекту становитиме 5-6 років.

Власник компанії також зазначив, що генпідрядник будівництва ще не визначений. Планується, що в будівництві комплексу візьмуть участь як зарубіжні, так і вітчизняні компанії.

Концепція проекту розроблена компанією “Horwath”, бізнес-план - компанією «Hospitalier», архітектор проекту - Олексій ПЕТРОВ.

Довідка УНІАН. Компанія «Єврохолдинг Інвест» створена для управління своїми підприємствами. До складу ЗАТ "Єврохолдинг Інвест" входять "Компанія Єврошина", "Євроекспрес", К2 East Promotion, "Євро-Піар", "Євротекстиль" (Будинок моди Ганни Бублик), "Альянс-Плюс" і "Євроавто". Власником ЗАТ є Вадим БУХКАЛОВ.