Київ. 26 березня. УНІАН. Одеський морський торговий порт у 2008 році інвестує в свій розвиток 545 млн. грн.

Про це повідомив начальник порту Микола ПАВЛЮК сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

«Згідно з фінпланом, 245 млн. грн. - це наші власні інвестиції та близько 300 млн. грн. іноземних інвестицій», - сказав він.

Відео дня

За словами начальника порту, ці кошти буде спрямовано, в першу чергу, на будівництво нових терміналів.

М.ПАВЛЮК повідомив, що в квітні в порту буде введено в дію новий контейнерний термінал потужністю 300 тис. контейнерів (УНІАН: його будівництво триває півтора роки. Загальна його вартість, включаючи іноземні інвестиції - до 100 млн. дол.).

Крім того, він повідомив, що вже розроблена документація, і наступного тижня повинно бути затверджено будівництво нового автомобільного терміналу вартістю 65 млн. грн., який забезпечить перевалку легкового автотранспорту. «Новий бізнес, дуже вигідний», - зазначив М.ПАВЛЮК, додавши, що в основному там здійснюватиметься перевалювання транзитних вантажів, потужність терміналу становитиме до тисячі автомобілів на місяць, а будівництво займе 7 місяців. «Цього року і завершимо будівництво», - сказав М.ПАВЛЮК

Цього року, за його словами, також продовжуватиметься будівництво шляхопроводу з порту на окружну дорогу, щоб забезпечити рух транспорту в обхід Одеси, вартістю 60 млн. дол. (УНІАН: Одеський морський торговий порт розраховував завершити будівництво дороги для транспортування вантажу в обхід міста до літа 2008 року).

Крім того, інвестиції будуть спрямовані на придбання нової перевантажувальної техніки, реконструкцію складських територій, які виділені ряду стівідорних компаній, тощо.