Київ. 26 березня. УНІАН. Українські підприємці звертаються з відкритим листом до Президента і прем`єр-міністра із закликом налагодити спільну роботу для створення сприятливих правил гри для малого та середнього бізнесу.

Про це повідомив голова правління ВГО «Союз захисту прав суб`єктів підприємництва» Владимир ДОБРОСКОК сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Відео дня

«Ми закликаємо до налагодження спільної роботи, до зменшення інфляції та здешевлення кредитів і створення нормальних правил гри для підприємців», - сказав він.

Оцінюючи результати 100 днів роботи уряду, серед позитивних моментів для підприємців В.ДОБРОСКОК назвав відновлення роботи форуму «Влада і бізнес – партнери», а також колегій при ДПАУ та Держкомпідприємництва, які створили робочі групи з розроблення нормативних документів для малого та середнього бізнесу.

Голова правління організації покладає надії на відновлення роботи Ради підприємців і Ради інвесторів при Кабінеті Міністрів, які відновлять взаємодію між урядом і представниками бізнесу.

Водночас, за словами В.ДОБРОСКОКА, існують і недоробки уряду та Секретаріату Президента, серед яких - відсутність прогресу у спрощенні процедури реєстрації підприємств на місцях, бюрократична процедура під час відкриття нових підприємств (видача дозвільної документації на відкриття підприємств займає від 3 до 6 місяців), збільшення кількості перевірок на підприємствах правоохоронними органами, а також недостатня увага, яку держава приділяє вирішенню проблем підприємництва.

Він також зазначив, що «сьогодні результатом інфляції є змова монополістів, які безпосередньо одержали вказівки від Секретаріату Президента».

На думку В.ДОБРОСКОКА, стримати зростання цін на продукти і паливо, які були підняті штучно, можуть тільки жорсткі дії уряду щодо «змовників».

Голова правління союзу наголосив, що для малого та середнього бізнесу надзвичайно важливе встановлення реального курсу гривні до долара, щоб здешевити кредити для підприємців. За його словами, тимчасом як на світових ринках відбувається падіння курсу долара, «Нацбанк його притримує».

В.ДОБРОСКОК вважає, що всі гілки влади повинні насамперед здійснити податкову реформу, щоб зменшити податковий тиск на малий і середній бізнес.