Київ. 26 березня. УНІАН. Кабінету міністрів України за 100 днів роботи вдалось досягнути успіху в соціальній та енергетичній сферах.

Таку думку сьогодні під час прес-конференції в УНІАН висловив директор Агентства моделювання ситуацій Віталій БАЛА.

Відео дня

За його словами, одним з найбільших здобутків уряду в соціальній сфері стала виплата громадянам компенсацій за знецінені заощадження Ощадбанку СРСР.

“Нинішній уряд намагається виконувати ті програмні речі, з якими БЮТ йшов на дострокові вибори до Верховної Ради”, - сказав В.БАЛА.

При цьому він наголосив, що виконання обіцянок призвело до появи двох фронтів опозиції до Кабміну та глави уряду Юлії ТИМОШЕНКО. “Перша – офіційна парламентська опозиція на чолі з Віктором ЯНУКОВИЧЕМ, а друга – внутрішньо-владна опозиція на чолі в Віктором БАЛОГОЮ”, - вважає В.БАЛА. За його словами, перша опозиція заблокувала проходження у парламенті бажаних для уряду рішень, друга - чинила спротив злагодженій роботі Секретаріату Президента та Кабміну.

Ще одним позитивом діяльності уряду В.БАЛА назвав підвищення соціальних виплат: студентських стипендій, зарплати державних службовців, пенсій тощо. Також він нагадав, що уряд виконав свої обіцянки щодо збільшення виплат при народженні дітей.

Крім того, на думку В.БАЛИ, 100 днів роботи уряду також охарактеризувалися закріпленням Ю.ТИМОШЕНКО на Заході як нового популярного лідера Української держави. При цьому, за його словами, в “газовому протистоянні” з Росією Ю.ТИМОШЕНКО продовжує систематичними і послідовними діями досягати визнання її авторитету в Москві.