Київ. 25 березня. УНІАН. Мер Сум Геннадій МІНАЄВ заявляє про намір фракції БЮТ у міській раді ініціювати 26 березня розгляд питання про висловлення йому недовіру без будь-яких підстав.

Про це він повідомив журналістам на прес-конференції в УНІАН.

Він сказав, що на сьогодні «конфлікт між мером і міськрадою досяг свого апогею». За словами Г.МІНАЄВА, БЮТ, маючи більшість у міськраді, тепер будь-яким шляхом прагне обійняти посаду міського голови. «Ця політична сила добивається цілковитої влади», – сказав він. Г.МІНАЄВ нагадав, що раніше Юлія ТИМОШЕНКО заявляла, що «мер Сум, на жаль, не наш» і декларувала готовність у стислі терміни його усунути. Він зазначив, що «це, звичайно, залізобетонний аргумент», проте, на думку Г.МІНАЄВА, «тільки громада, сумчани мають вирішити, хто гідний бути мером міста».

Відео дня

Г.МІНАЄВ також пояснив, що у разі, якщо завтрашнє голосування з висловлення йому недовіри буде результативним, виконувати обов`язки мера буде секретар міськради, котра є лідером фракції БЮТ. Діючий мер також зазначив, що в БЮТ немає сильного кандидата на цю посаду, у зв`язку з чим, на його думку, ця політична сила всіляко затягуватиме проведення дострокових виборів, щоб її представник якомога довше залишався на посаді в.о. міського голови. Г.МІНАЄВ також додав, що в разі висловлення йому недовіри має намір ініціювати дострокові вибори сумської міськради. За його словами, відповідне подання у Верховну Раду він уже підготував.

Як відомо, всього Сумська міськрада налічує 75 депутатів, з них 39 є членами фракції БЮТ. Щоб відправити у відставку мера, необхідно 50 голосів.

[ назад ]