Київ. 25 березня. УНІАН. Компанія RedTram запустила мобільну версію своєї новинної пошукової системи.

Про це сьогодні повідомив журналістам на прес-конференції в УНІАН технічний директор компанії Дмитро СИЧЕВСЬКИЙ.

За його словами, "на сайті wap.redtram.com користувачам тепер доступні всі новинні ресурси Інтернету, складові базу новинних джерел пошукової системи RedTram".

Відео дня

Д.СИЧЕВСЬКИЙ зазначив, що «мобільна версія доступна сьогодні на 9 мовах, які обиралися, виходячи з кількості аудиторії». Надалі компанія розширюватиме кількість мов для користувачів, додав він.

Як повідомив технічний директор, «щоденні надходження новин у системі налічують понад 200 тисяч, при цьому пошукові індекси оновлюються кожні 5 хвилин». За його словами, на сайт wap.redtram.com «можна зайти з будь-якого мобільного пристрою, який підтримується GPRS».

Д.СИЧЕВСЬКИЙ зазначив також, що «новий сервіс доступний користувачам усього світу незалежно від оператора, що надає послугу мобільного Інтернету».

Довідка УНІАН. RedTram – новинна пошукова система, котра дозволяє користувачам Інтернету швидко знаходити в Мережі свіжу інформацію з будь-якої теми. На сьогодні RedTram є мультимовним ресурсом, який дозволяє транслювати анонси новин українською, російською, англійською, французькою, німецькою, іспанською, італійською, польською і китайською мовами. Відповідно, мова інтерфейсу також доступна цими мовами.

На березень 2008 року система RedTram налічує близько 15000 сайтів-учасників і понад 1000 сайтів-партнерів.