Київ. 24 березня. УНІАН. Дружина звинуваченого у хабарництві голови Петриківської райдержадміністрації Дніпропетровської області Петра ЛІСНОГО Олена ЛІСНА заявляє, що кримінальна справа проти її чоловіка повністю сфабрикована.

Про це вона сказала сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

“Категорично заявляю, що ніколи і не від кого ЛІСНИЙ не брав жодних хабарів. Кримінальна справа проти нього повністю сфабрикована”, - сказала О.ЛІСНА.

Відео дня

Вона повідомила, що П.ЛІСНИЙ надіслав листа Президентові Віктору ЮЩЕНКУ з проханням допомогти розібрати у його справі. За словами О.ЛІСНОЇ, в Петриківці для об’єктивного вивчення фактів вже побували представник Секретаріату Президента Олег ЛИТВАК та перший заступник голови Департаменту з питань виконання покарань Микола ІЛЬТЯЙ.

Також О.ЛІСНА повідомила, що в СІЗО П.ЛІСНОГО неодноразово били.

У свою чергу, як зазначив присутній на прес-конференції адвокат П.ЛІСНОГО Ігор ГРАЧОВ, 17 березня, коли він зустрічався зі своїм підзахисним, обличчя П.ЛІСНОГО було блідо-жовтим, він ледь пересувався. За словами адвоката, П.ЛІСНИЙ не міг навіть говорити і передав листи на ім’я Президента та міністра внутрішніх справ.

І.ГРАЧОВ повідомив, що після перевезення П.ЛІСНОГО до ізолятора тимчасового утримання Царичанського райвідділу міліції, він наполіг на медичному обстеженні свого підзахисного. За словами адвоката, у П.ЛІСНОГО медики констатували перелом щелепної кістки, закритий перелом ребра, тріщини на черепі та туберкульоз. За словами О.ЛІСНОЇ, її чоловіка “спеціально поміщають у туберкульозні камери”.

П.ЛІСНОГО звинувачують в отриманні хабарів у сумі 2 тис. грн. та 400 тис. доларів.

25 та 27 березня в Царичанському райсуді розпочнеться розгляд справ про отримання П.ЛІСНИМ хабарів.

П.ЛІСНОГО було призначено головою Петриківської РДА у травні 2005 року.

Як повідомляв УНІАН, 1 серпня 2007 року у Дніпродзержинську співробітники управління Державної служби по боротьбі з економічними злочинами УМВС у Дніпропетровській області та обласної прокуратури затримали під час отримання 400 тис. дол. США хабара голову Петриківської РДА П.ЛІСНОГО та його посередника.

За даними правоохоронців, голова Петриківської держадміністрації вимагав та отримав за допомогою посередника хабар від дніпропетровського бізнесмена за вирішення питання про виділення в оренду на 49 років земельної ділянки площею 52 га в рекреаційній зоні Петриківського району.

Того ж дня прокуратура Дніпропетровської області порушила кримінальну справу стосовно голови райдержадміністрації за фактом «закінченого замаху на отримання службовою особою хабара в особливо великому розмірі» за ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Стосовно посередника порушено кримінальну справу за фактом пособництва в отриманні хабара.