Київ. 18 березня. УНІАН. Депутат Бориспільської районної ради Київської області Ярослав ГОДУНОК вважає, що кримінальну справу проти нього за зберігання наркотиків порушено на замовлення осіб, які хочуть заволодіти землями на Київщині.

Про це він заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Відео дня

"Працівники СБУ Києва, виконуючи завдання рейдерів, підкинули мені наркотики", - сказав Я.ГОДУНОК.

При цьому він наголосив, що ніколи не вживав наркотиків, а “той, хто планував цю акцію”, ретельно її продумав.

За словами Я.ГОДУНКА, 28 лютого приблизно за півгодини до затримання, він зустрічався з особами, які передали йому папку з рекомендаціями "як вести себе на сесії міськради", щоб "переконати сесію передати землю не людям, а рейдерам".

Депутат міськради зазначив, що вважає дії співробітників правоохоронних органів непрофесійними і вимагатиме від Генеральної прокуратури провести розслідування, встановити правомірність його затримання і покарати винних.

У свою чергу, адвокат Я.ГОДУНКА Віктор КОЛБАНЦЕВ зазначив, що затримання та подальші дії правоохоронців стосовно його підзахисного здійснювалися з грубим порушенням норм Кримінально-процесуального кодексу України. За словами адвоката, "з цього можна зробити висновок, що ця справа була запланована і брутально виконана працівниками СБУ".

Водночас В.КОЛБАНЦЕВ повідомив, що минулої п’ятниці, 14 березня, Апеляційний суд Києва своєю ухвалою скасував постанову Шевченківського райсуду столиці щодо звільнення Я.ГОДУНКА під заставу в сумі 13 тис. грн., зобов’язавши суд першої інстанції переглянути рішення.

Коментуючи цю інформацію, Я.ГОДУНОК наголосив: "Якщо я, не дай Бог, буду затриманий (вдруге), ми назвемо всі прізвища конкретних осіб, причетних до рейдерства".

Крім того, він пообіцяв надати іноземним представництвам інформацію про події, що відбуваються з ним, через небажання сприяти певним особами у вирішенні земельних питань.

Як повідомляв УНІАН, Я.ГОДУНОК був затриманий 28 лютого через наявність у нього наркотичних речовин, включаючи героїн. Прокуратура Києва порушила стосовно Я.ГОДУНКА кримінальну справу за ч. 2 ст. 309 (незаконне зберігання наркотиків) та ст. 321 (виготовлення, зберігання наркотичних засобів з метою збуту) Кримінального кодексу України.

Справу було передано для подальшого розслідування до Головного слідчого управління МВС України в м. Києві.

Я.ГОДУНКА звільнено з-під варти під заставу в сумі 13 тис. грн.