Київ. 17 березня. УНІАН. Керівництво Української партії “Єдність” звинувачує народного депутата України (фракція НУ-НС), колишнього голову партії Олександра ОМЕЛЬЧЕНКА в організації викрадення сейфу із партійною печаткою і документами.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідну заяву Центральної ради партії сьогодні на прес-конференції в УНІАН оприлюднив перший заступник голови партії Геннадій ГЕРА.

Відео дня

Він відзначив, що заява буде надіслана Президенту України Віктору ЮЩЕНКУ, голові Верховної Ради Арсенію ЯЦЕНЮКУ прем’єр-міністру Юлії ТИМОШЕНКО, генеральному прокурору України Олександру МЕДВЕДЬКУ та міністру внутрішніх справ України Юрію ЛУЦЕНКУ.

“Вранці 14 березня 2008 року зафіксовано волаючий факт крадіжки з виломом дверей групою осіб з партійного офісу в центрі м. Києва (вул. Хрещатик, 10) сейфу з партійними реєстраційними документами і печатками Української партії “Єдність”. Цей розбійний напад зафіксовано слідчо-оперативною групою м. Києва. За попередніми даними встановлені особи викрадачів і замовників, але сейф з документами і печаткою поки що не повернули”, йдеться в заяві.

В заяві наголошується, що крадіжку здійснили водій народного депутата О.ОМЕЛЬЧЕНКА Анатолій НІЩУН та помічник-консультант депутата Олександр ЯШИН.

Г.ГЕРА запевнив, що відповідно до даних правоохоронних органів, “це було зроблено за розпорядженням О.ОМЕЛЬЧЕНКА”.

Відтак, за словами Г.ГЕРИ, партійна робота повністю паралізована і не може продовжувати свою роботу.

Він наголосив, що станом на 17 березня О.ОМЕЛЬЧЕНКО не має жодного відношення до УП “Єдність”, оскільки балотувався в народні депутати від НУ-НС як позапартійний.

Водночас, за його словами, сьогодні О.ОМЕЛЬЧЕНКО “написав заяву про те, що він повертається до лав партії Єдність і підписав документи, які підтверджують його право на керівництво партією”.

І.ГЕРА наголосив, що тільки на з’їзді може бути обраний голова партії, тому Іван АГІЙ, який в липні обраний з’їздом партії, є легітимним виконувачем обов’язків голови партії.

Як повідомляв УНІАН, 10 січня прес-служба Міністерства юстиції України повідомила, що УП “Єдність” надіслала офіційне повідомлення до Міністерства юстиції про зміну своїх керівників.

УП “Єдність” повідомила, що замість Олександра ОМЕЛЬЧЕНКА, який тимчасово припинив своє членство в партії та включений як безпартійний до виборчого списку виборчого блоку політичних партій „НУ-НС”, виконуючим обов’язки голови призначено Івана АГІЯ. Відповідне рішення було ухвалене Центральною радою партії.

Подана партіями інформація взята Міністерством юстиції України до відома, у зв‘язку з чим до Реєстру політичних партій України внесені відповідні зміни.

***Відповідно до Закону «Про політичні партії в Україні», партії повинні інформувати Міністерство юстиції України про зміни назви, програми, статуту, керівних органів партії, їх адреси та місцезнаходження у тижневий строк після прийняття рішень з цих питань.

Українська партія "Єдність" була зареєстрована Міністерством юстиції 4 лютого 2000 року та внесена до Реєстру політичних партій під №67.