“Укрнафтогаз” оскаржив постанову суду про законність порушення кримінальної справи проти посадовців реєстратора

Київ. 17 березня. УНІАН. Компанія-реєстратор ВАТ «Фінансова компанія «Укрнафтогаз» подала апеляцію на постанову Дніпровського районного суду м. Києва від 14 березня 2008 року, який підтвердив законність порушення кримінальної справи проти посадових осіб реєстратора.

Відео дня

Про це повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН адвокат компанії Вадим ЄСАУЛЕНКО.

За його словами, постанова прокуратури від 6 березня поточного року про порушення кримінальної справи стосовно посадових осіб «Укрнафтогазу» за ст. 382 КК України є неправомірною. Зокрема, на момент порушення кримінальної справи діяло шість судових ухвал різних судів, що забороняють здійснювати рішення Господарського суду м. Києва від 14 листопада 2007 року, на підставі якого і було винесено постанову Дніпровського райсуду.

В.ЄСАУЛЕНКО також зазначив, що вимоги, які містяться в рішенні суду, не могли бути виконані, оскільки вони не належать до повноважень «Укрнафтогазу». Зокрема, суд зобов`язав «Укрнафтогаз» провести в реєстрі власників «Дніпроенерго» «корпоративну операцію», внісши до реєстру інформацію про власників і про цінні папери, одержані ними після результатів проведення додаткової емісії на «Дніпроенерго». Водночас, як пояснив В.ЄСАУЛЕНКО, відповідно до чинних нормативних актів, дана операція могла бути проведена тільки емітентом, а не реєстратором.

За словами керівника економічних програм «Центру досліджень корпоративних відносин» В’ячеслава БУТКА, скоріше за все, останні події навколо «Укрнафтогазу» пов`язані з бажанням деяких фінансово-промислових груп «впливати на «Укрнафтогаз» як реєстратора «Дніпроенерго».

Як повідомляв УНІАН, прокуратура Дніпровського району Києва 7 березня 2008 р. провела виїмку документів компанії-реєстратора «Укрнафтогаз».

Виїмка документів відбувалася в рамках виконання постанови прокуратури від 6 березня поточного року про порушення кримінальної справи стосовно посадовців «Укрнафтогазу» за ст. 382 КК України на підставі рішення Господарського суду м. Києва від 14 листопада 2007 року в рамках судового процесу між «Укрнафтогазом», Держкомісією з цінних паперів і фондового ринку, а також енергогенеруючою компанією ВАТ «Дніпроенерго».

На думку В.ЄСАУЛЕНКА, прокуратура порушила статтю 181 КПК України, оскільки своїми діями не дозволила компанії добровільно виконати дії, визначені постановою про порушення кримінальної справи.