Україна – виноробна держава. Тисячи гектарів унікальних грунтів вздовж узберіжжя Причерноморського степу спроможні втілити свої природні переваги у виноградниках і винах. Це потужний культурний та економічний потенціал, що належить для користування майбутніми генераціями українців.
Незабаром для країни відчиняться двері СОТ . Очікувана подія поставить перед суспільством і галуззю нові вимоги і виклики. Відношення до вина, як до продукта харчування, повинно змінитись, а виробництву належить перебудувати технічну і організаційну базу, накшталт всесвітнього досвіту, як декілька років тому це зробіли країни Нового світу.
Нашим виноробним компаніям доведеться відстоювати свої позиції на національному ринку, керуючись міжнародними стандартами якості. Моральна і технологічна готовність до таких змін неоднакова. Тому дуже важливі практичні досягнення і приклади створення сучасних зразків вин нового покоління. Тільки вони спроможні підживити потенціал змін і привернути увагу закордонних та вітчизняних споживачів до виноробних регіонів і кращих українських вин.
«Вина Гулієвих» - один з небагатьох прикладів якісних переутворень в цьому напрямку. Вперше у галузі втілені заходи і технології європейської моделі виробництва і досягнуто мети створення українського локального вина.
З’явився продукт, природньо пов’язаний з визначеною виноградарською мікро зоною, класичними сортами міжнародних лоз, неповторним стилем виготовлення, прізвищами людей, які власноруч гарантують якість.
Сьогодні ми пропонуємо суспільству виключні в української сучасності, вина, яки виготовлені від «а» до «я» поза радянськими традиціями і технологіями. Європейські принципи вирощування, догляду і збирання урожаю, його переробка з використанням обладнання XXI століття, досвід і майстерність фахівців, які навчались у відомих французьких, та італійських виноробів, витримка вина в діжках-баріках з лімузеньського дубу.
За визнанням сомел’є провідних україньських ресторанів, ця сумлінна праця здобула успіху. Автори створили вино неперевершених чеснот зі складним розвинутим букетом, а головне, індивідуальне за всіма можливими ознаками.
Шлях до міжнародного визнання складний і довгий. Країни та компанії, вирушаючи в цю подорож за досконалістю, витрачають роки і десятиріччя. Але ж в будь-якій справі, рух визначають лідери, які спроможні досягати цілей в незручних умовах, коли інші лише чекають змін.
«Вина Гулієвих» - колекція 2008 року. До неї належать витримані червоне сухе «Каберне» і біле сухе «Шардоне» урожаю 2005 року. Сприятливий рік, українські каштанові чорноземи і захоплені власною справою фахівці створили чудовий букет вина. Він зміцнився та розквіт за час витримки і перетворився на дійсний шедевр.
Автори пропонують учасникам прес-конференції відчути смаки і аромати нової колекціі, сподіваючись на підтримку руху української виноробної галузі до міжнародного верхів’я.
Незабаром «Вина Гулієвих» потраплять до національного сегменту продажі HoReCa, і бутіків вин.
Запрошуємо Вас прийняти участь у Прес-конференції та дегустації, які відбудуться о 16.30 19 березня в агенціі УНІАН за адресою Хрещатик,4
Иніціатори прес-конференції:
ДЕМЧАК Володимир Степанович, голова Асоціації виробників алкоголю і продуктів з тютюну (СОВАТ),
ГУЛІЄВ Роберт Рубенович, заступник голови Асоціації СОВАТ, автор створення «Вин Гулієвих»,
МАСЛЕНКОВ Володимир Миколайович, маркетінг-директор проекту,
СИДОРЕНКО Дмитро Яківлевич, президент асоціації сомел’є України.